İskenderun basının acı kaybı


Hatay'ın İskenderun ilcesinde uzun yıllar gazetecilik ve yazarlık yapan Mehmet Adnan Tink hayatını kaybetti.

İskenderun'da 30 yıla aşkın süredir televizyon programcılığı ve ana haber spikerliği yapan gazeteci Adnan Tink, yaptığı yorumlar ile ünlü televizyon programcısı Reha Muhtar ile özdeşleştirilmişti. 21 Mart 2003 tarihinde İskenderun'da yerel Hür Haber Gazetesi'ni kuran Tink, haftalık olarak çıkarttığı gazeteyi kısa süre sonra günlük gazeteye çevirdi. Yaptığı birçok haber ve yazdığı köşe yazıları ile İskenderun'a ışık tutan en önemli isimlerden biri olarak gösterilen Tink, Hatay bölgesinde birçok ödüle layık görülmüştü.

İskenderun basınına birçok önemli ismi de kazandıran gazeteci Tink'e 2011 yılında kanser tanısı konuldu. Kanserle mücadelesine 2011 yılında başlayan Tink, Hatay Kanserle Savaş Derneği'ni (HATKANS-DER) kurdu. Kanser hastalarını tek bir çatı altında toplayan ve bu hastaların özlük haklarını ön plana çıkartan Tink, yaptığı bu çalışma ile ulusal birçok radyo ve televizyon kanallarına davet edilip kanserle mücadelenin önemini anlattı.

Gazeteci Adnan Tink, tedavi gördüğü İskenderun Özel Gelişim Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Cenazesinin 3 Haziran'da Kaptan Mehmet Paşa Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Çankaya Asri Mezarlığında toprağa verileceği açıklandı. CİHAN
<< Önceki Haber İskenderun basının acı kaybı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER