İsmet Yılmaz: Kamu düzeni yoksa ortada hukuk devleti de yok

İsmet Yılmaz: Kamu düzeni yoksa ortada hukuk devleti de yok

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, çözüm süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hukuk devletinde kamu düzeninin olmazsa olmaz unsur olduğunu belirten Yılmaz, "Kamu düzeni yoksa ortada hukuk devleti de yok. Bizim anayasamızda Türkiye demokratik, sosyal, laik bir hukuk devleti. Hukuk devletinin gereği olan kamu düzeninin mutlaka korunması gerekliliği sağlanması lazım. Artı milli birlik ve kardeşlik projesinde sonuna kadar güçlendirilmesi lazım. Bu ikisinin beraber biri diğerinin alternatifi değildir. Birisini beraber bir arada götürürsek inşallah 21. Yüzyıl, Türkiye'nin yüzyılı olacaktır." diye konuştu.

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, 26. dönemde görev yapacak milletvekillerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kayıt işlemleri devam ediyor. Meclis Şeref Holü'nde kurulan masalarda AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz kaydını yaptırdı. Yılmaz, kayıt işlemleri sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Yeni dönem milletimiz için hayırlı uğurlu olsun" diyen Yılmaz, şöyle devam etti:
"Bu aziz milletin, halkın gözü terazidir diyebiliyorsunuz Azerbaycanlı kardeşlerimizin bir atasözü vardır. Bu aziz millet aynı Amasya tamiminde söylendiği gibi 'milletin azim ve kararı yine kendi geleceğini belirleyecektir' diye. Millet yine azim ve kararlılığı ile kendi geleceğini belirledi. Önümüzdeki dönem birlik beraberlik günü. Önümüzdeki dönem bir olma günü. Önümüzdeki dönem kardeş olma günü. İnşallah milli birlik ve kardeşlik projesine hep beraber ama sadece birisi yapsın diğerleri görelim diye değil, hep birlikte inşallah bu birliğimizi beraberliğimizi gösterirsek, gücümüz birliğimiz beraberliğimizden geçiyor. İstiyoruz ki 78 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hukuk devleti içerisinde bu ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duysun. Bunu duyabilmesi için temel hak ve özgürlükleri demokraside en üst seviyeye gelmesi lazım Türkiye'nin ve refah seviyesinde en üst seviyeye çıkması lazım. Bunun için daha çok çalışmamız lazım, daha çok çalışmamız lazım. Biraz da birlikte olmamız lazım."

Yılmaz, bir gazetecinin, "Çözüm süreci kapsamında yeni dönemde yeni bir yöntemin izleneceği konuşuluyor. Muhataplık konusunda kimler olacak?" sorusuna şöyle cevap verdi: "Hukuk devletinde kamu düzeni olmazsa olmaz unsur. Kamu düzeni yoksa ortada hukuk devleti de yok. Bizim anayasamızda Türkiye demokratik, sosyal, laik bir hukuk devleti. Hukuk devletinin gereği olan kamu düzeninin mutlaka korunması gerekliliği sağlanması lazım. Artı milli birlik ve kardeşlik projesinde sonuna kadar güçlendirilmesi lazım. Bu ikisinin beraber biri diğerinin alternatifi değildir. Birisini beraber bir arada götürürsek inşallah 21. Yüzyıl, Türkiye'nin yüzyılı olacaktır." CİHAN
<< Önceki Haber İsmet Yılmaz: Kamu düzeni yoksa ortada hukuk devleti de yok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER