İspanya Başbakanı'ndan 'sol koalisyon' uyarısı


İspanya'nın muhafazakar Başbakanı Mariano Rajoy, Pazar günü yapılacak genel seçimler öncesi sol koalisyonuna karşı uyardı. Cope Radyosu'na konuşan Rajoy, iki büyük sol partinin veya sekiz ya da üstü sol partilerin koalisyonunun İspanya için 'kötü' olacağını söyledi.

Mariano Rajoy, şimdiye kadarki kazanımları ve istikrarı bozabilecek böyle bir oluşumu önlemek için diğer muhafazakar partilerle ittifak yapabileceğinin sinyalini verdi.

2011 seçimlerinde, 350 sandalyeli İspanya Meclisi'nde 186 vekil kazanarak iktidar olan muhafazakar Halk Partisi'nin (PP), bu seçimlerde çoğunluğu kaybedeceği tahmin ediliyor.

Radikal sol parti olarak bilinen Podemos (Yapabiliriz) partisinin bu seçimde yüzde 20 civarında oy alarak ikinci çıkabileceği ifade ediliyor. Anket sonuçları, ana muhalefetteki Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) ve ilk kez genel seçime katılan sağ görüşlü Ciudadanos (Vatandaşlar) partisinin ise yaklaşık yüzde 20 oy alacağına işaret ediyor.

İspanya'da seçim kampanyası bu akşam sona eriyor. Oy kullanma hakkı olan 36,5 milyon İspanyol seçmenden 34,6 milyonu İspanya'da yaşıyor. CİHAN
<< Önceki Haber İspanya Başbakanı'ndan 'sol koalisyon' uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER