İspanya'daki kazada hayatını kaybeden öğrencilerin sayısı 14'e yükseldi


İspanya'nın kuzeydoğusundaki Tarragona kenti yakınlarında dün sabah meydana gelen feci kazada ölen öğrencilerin sayısı 14'e yükseldi. İtalyan basını, durumu ağır olan İtalyan öğrenci Elena Maestrini'nin (21) de dün hayatını kaybettiğini duyurdu.

Katolonya Bölgesi İçişleri Bakanı Jordi Jane, Barcelona Üniversitesi'ne Erasmus öğrenci değişim programıyla gelen ve otobüste hayatını kaybeden öğrencilerin sayısını 13 olarak açıklamıştı. Yaşları 19 ila 25 arasında değişen kız öğrenciler arasında 7 İtalyan, 2 Alman, 1 Fransız, 1 Avusturya, 1 Romanya ve 1 Özbekistan vatandaşnını olduğu bildirilmişti. Yaralı öğrencilerden birinin daha hayatını kaybetmesiyle ölen İtalyanların sayısı da 8'e yükselmiş oldu.

Otobüste bulunan 60 öğrenciden 34'ü yaralanırken bunlar arasında Türkiye, İngiltere, Norveç, İsviçre ve Ukrayna'dan öğrenciler var. Yaralılardan üçünün durumunun kritik, 9'unun ağır ve 22 öğrencinin durumunun ise hafif olduğu belirtilmişti.

Hayatında hiç kaza yapmadığı belirtilen şoför ise 13 kişinin ölümüne sebep olmak suçlamasıyla yarın savcılıkta ifade verecek.

Kaza nedeniyle Katalonya'da 2 günlük yas ilan edilirken, İspanya Kralı 6. Felipe ve İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz bugün 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber İspanya'daki kazada hayatını kaybeden öğrencilerin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER