İsrail polisi, Müslümanları Mescid-i Aksa'dan zorla çıkardı


Sukot festivali kapsamında hac yapma amacıyla Mescid-i Aksa'ya gelen Yahudileri koruyan İsrail polisi, Müslümanları Cami'den çıkardı. Güvenlik güçleri, Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'yı savunma amacıyla bir gün önceden içeride beklemeye başlayan protestocuların kurduğu barikatı aşmak için göz yaşartıcı bomba ve ses bombası kullandı.

İsrailli yetkililer, akşam içeride uyuyan protestocuların güvenlik güçlerine çatışma sırasında molotof kokteyli attığını ve girişte ufak çaplı bir yangın çıktığını iddia etti.

Cami külliyesinde dükkanı bulunan Halit Tuffaha adlı Filistinli iş adamı, güvenlik güçlerinin Yahudilerin içeri girmesine izin verirken Müslümanların Cami'ye girişinin engellendiğini söyledi. Tuffaha, "El Aksa Müslümanların ibadet yeri. Diğerlerinin değil." diye konuştu.

Filistin Kızılayı Cami'de plastik mermilere hedef olan 22 kişinin yaralandığını, 3 kişinin hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

AFP'ye konuşan Mustafa Abunaid adlı Arap asıllı bir İsrailli, Cami'de namaz kılıp dua etmelerine izin verilmediğini aktardı. Abunaid, "Turistler içeride ama biz değil. Kızlar ve kadınlara saldırıyorlar. 'Allah Büyük (Allahü Ekber) diye bağıramazsınız.' diyorlar." ifadesini kullandı.

El Aksa'da din dersleri veren Zina Amr Cami'nin tüm kadınlara kapatıldığını aktardı. Amr, "İçeride olanlar zor kullanılarak dışarı atıldı. Cami'nin bir kısmı yangından zarar gördü. Yahudiler kutlama yapsın diye bizi uzaklaştırıyorlar. Aynı zamanda Cami'ye girişimiz yasaklandı." şeklinde konuştu.

Müslümanların Cami'ye girişi yaklaşık iki hafta önce de Yahudi yeni yılı (Rosh Hashanah) sebebiyle engellenmişti. CİHAN
<< Önceki Haber İsrail polisi, Müslümanları Mescid-i Aksa'dan zorla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER