İstanbul'da işe alınmak üzere 16 bin kişi aranıyor


Kariyer platformu yenibiris.com'un verilerine göre İstanbul'da işe alınmak üzere aranan kişi sayısı 16 bini aşıyor. İşe alımda öne çıkan sektörler turizm-otelcilik, hizmet, yapı-inşaat, eğitim ve perakende olarak sıralanıyor. İş ilanlarında satış-pazarlama, öğretmenlik, muhasebe, satış sonrası destek ve güvenlik hizmetleri öne çıkıyor.

Bütün sektörler incelendiğinde ise en çok satış danışmanı talep ediliyor. 3 bine yakın kişi satış departmanları için aranıyor. Onun ardından ardından en çok ihtiyaç duyulan pozisyonların başında özel güvenlik görevlisi, muhasebe elemanı, İngilizce öğretmeni, çağrı merkezi müşteri temsilcisi, yönetici asistanı, iş güvenliği uzmanı, kasiyer, sekreter ve resepsiyonist geliyor.

İstanbul'da 1 aylık iş başvurusu sayısı 2 milyon 700 bin. En çok başvuru yapılan 10 sektör ve son 1 aydaki başvuru sayıları şöyle:

Bankacılık (50 bin), Eğitim (37 bin kişi), Hizmet (33 bin kişi), Perakende (32 bin kişi), Yapı-İnşaat (30 bin kişi), Turizm (29 bin kişi), Lojistik (21 bin kişi), Gıda (20 bin kişi), Sağlık-Tıp (19 bin kişi), Üretim (18 bin kişi).

İstanbul'da en çok eleman aranan 10 sektör de şöyle sıralanıyor:

1-Turizm-Otelcilik: Resepsiyonist
2-Hizmet: Özel güvenlik görevlisi
3-Yapı-İnşaat: Makine mühendisi
4-Eğitim: İngilizce öğretmeni
5-Perakendecilik-Toptancılık: Satış danışmanı
6-Bilişim: Yazılım uzmanı, satış uzmanı
7-Sağlık-Tıp: Hemşire
8-Üretim-İmalat: Üretim sorumlusu
9-Lojistik: Operasyon elemanı
10-Gıda: Gıda mühendisi
CİHAN
<< Önceki Haber İstanbul'da işe alınmak üzere 16 bin kişi aranıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER