İstanbul'da sahipsiz hayvanlar için çalıştay


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sahipsiz hayvanların rehabilitasyonu kapsamında çalıştay düzenliyor. İlgili bakanlıklar ve İstanbul'daki 39 ilçenin veteriner hizmet sorumlularının biraraya getirecek toplantıda sahipsiz hayvanlara ilişkin çalışmalar masaya yatırılacak.

30 Mart'ta Wow İstanbul Hotel'de saat 10.00'da düzenlenecek 1. Sahipsiz Hayvan Rehabilitasyon Çalıştayı'nda sorunlar ve çözüm önerileri görüşülecek. İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü'nce düzenlenecek çalıştaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su işleri Bakanlığı yetkilileri, İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yönetim Kurulu ile Klinik Bilimler Anabilim Dalı Başkanları, 39 ilçe belediyelerin veteriner hizmet sorumluları ile Marmara Bölgesi İl Belediye Veteriner hekimleri katılacak.

İBB tarafından sahipsiz hayvanlara yönelik çalışmada aşılama, kısırlaştırma, tedavi, bakım ve beslenme hizmetleri gerçekleştiriliyor. Mikroçip uygulanarak elektronik ortamda kayıt altına alınan hayvanlar, isteyen kişilere sahiplendiriliyor. Sahipsiz hayvanlara yönelik çalışmalar kapsamında 2015 yılında 33 bin hayvanın tedavisi tamamlandığı, 34 bin hayvanın aşısının yapıldığı, 21 bin hayvanın kısırlaştırıldığı ve 987 hayvanın sahiplendirildiği belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber İstanbul'da sahipsiz hayvanlar için çalıştay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER