İstanbul'da yağmur etkili oluyor

Meteoroloji, İstanbul’da 12:00-16:00 saatleri arasında yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapmıştı. Uyarının ardından İstanbul'da öğle saatlerinde sağanak yağış başladı. Anadolu yakasında ise şiddetli yağmur nedeniyle yollar adeta göle döndü.

İstanbul'daki şimşekler kameraya yansıdı

İstanbul'da öğle saatlerinde kuvvetli sağanak yağmur etkili oldu. Taksim'de aniden başlayan yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Islanmamak için bir çok kişi koşuştururken bazı turistler ise yağmurun keyfini çıkardı.

Meteoroloji'nin İstanbul’da 12:00-16:00 saatleri arasında sağanak yağış uyarılarının ardından beklenen yağış İstanbul'a geldi. Son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının yaşandığı İstanbul'da dün aralıklarla başlayan sağanak yağmur bugün de etkili oldu. Anadolu yakasında ise şiddetli yağmur nedeniyle yollar adeta göle döndü. Sürücülerin yağmur nedeniyle görüş mesafeleri düştüğü için trafikte ilerlemekte güçlük çektikleri görüldü. Gök gürültülü sağanak yağmur, İstanbul'un bazı bölgelerinde aralıklarla etkisini göstermeye devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülkemizin kuzey kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Doğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esecek.

İSTANBUL'A SON DAKİKA UYARISI

Kuzey kesimler başta olmak üzere İstanbul’da 12:00-16:00 saatleri arasında yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri bekleniyor.

SU BASKINLARI YAŞANABİLİR

“Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün kuzey kesimleri başta olmak üzere İstanbul’da 12:00-16:00 saatleri arasında yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri beklendiğinden meydana gelebilecek su baskını, yıldırım, ulaşım sorunları, küçük çaplı dolu yağışları, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”(DHA)

<< Önceki Haber İstanbul'da yağmur etkili oluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER