İstanbul patlaması dünya basınının gündemine oturdu


İstanbul'un en merkezi yerlerinden sayılan İstiklal Caddesi'nde düzenlenen intihar saldırısı uluslararası haber ajansları ve basın kuruluşları tarafından 'son dakika' gelişmesi olarak aktarıldı.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, "İstanbul'daki alışveriş bölgesini intihar bombası vurdu" başlığıyla meydana gelen terör saldırısını aktardı. Haberde, İstanbul'un önemli turistik alanlarından biri olan İstiklal Caddesi'nde, en az 4 kişinin hayatını kaybettiği, 3'ü ağır 36 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

BBC, geçen Pazar günü başkent Ankara'da 37 kişinin öldüğü terör saldırısını TAK'ın üstlendiğini hatırlatarak, Türkiye'de son dönemde benzer saldırıların arttığına dikkat çekti.

Bir diğer İngiliz ulusal haber kuruluşu Sky News, "İstanbul'un kalbindeki alışveriş yerinde patlama meydana geldi. Bölgede birçok mağaza, kafe, restoran ve yabancı konsolosluk bulunuyor." ifadeleriyle haberi aktardı. 36 kişinin yaralandığı belirtilen haberde, 3'ünün İsrail vatandaşı olduğuna, düzenlenen saldırının Türkiye'de son bir ay içinde üçüncüsü olduğuna dikkat çekildi.

İngiltere'nin saygın gazetelerinden Independent ise haberi "İstanbul'da patlama: Kentte turistlerin alışverişin merkezi sayılan bölgede 5 kişi öldü." başlığıyla verdi.

Guardian gazetesi de son dakika gelişmesi olarak aktardığı haberde, "Türkiye'nin en önemli turistik bölgesinde intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda en az 5 kişi öldü, 20'den fazla yaralı var." ifadelerini kullandı.

CANLI YAYINDA AKTARILDI

CNN International ve Al Jazeera gibi uluslararası haber kuruluşları İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısını canlı yayın olarak aktarırken, Reuters ve Associated Press (AP) haber ajansları da patlamayı aktaran basın kuruluşları oldu. CİHAN
<< Önceki Haber İstanbul patlaması dünya basınının gündemine oturdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER