İstanbul'un da su aldığı Sakarya Nehri'ne güneyden atıksu karışmayacak

İstanbul'un da su aldığı Sakarya Nehri'ne güneyden atıksu karışmayacak

İstanbul'a da su takviyesi yapan Sakarya Nehri'ne şehrin güney ilçelerinden atıksu karışmayacak. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Geyve Alifuatpaşa mahallesinde sürdürülen Atıksu Arıtma Tesisi ile artık bu bölgeden Sakarya Nehri'ne pis su karışmayacağını söyledi.

Toçoğlu, Geyve ve Pamukova ilçelerine hizmet verecek tesis inşaatlarını yerinde inceledi. Burada Toçoğlu'na bilgi veren Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, 57 milyon liralık yatırımla Geyve ve Pamukova ilçelerine 200 kilometreyi aşan kanalizasyon ve yağmursuyu hattı inşa ettiklerini belirtti. Bu çalışma kapsamında bölgeye hizmet verecek atıksu arıtma tesisinde de yapımı sürdüğü bilgisini veren Keleş, "40 bin dönüm arazi üzerinde hizmet verecek tesisler Geyve ve Pamukova'nın tüm atıksularını en ileri düzeyde arıtacak teknoloji ve kapasiteye sahip olacak." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Büyükşehir Yasası'nın ardından hizmet alanına dahil olan ilçelerde önce altyapı ve içmesuyu çalışmalarına önem verdiklerini vurguladı. Şehir genelinde toplam maliyeti 300 milyon lirayı bulan altyapı yatırımı yaptıklarını anlatan Toçoğlu, şunları kaydetti: "Bu kapsamda güney ilçelerimizde de önemli projeler hayata geçirildi. İlçelerimizi sağlam ve dayanıklı altyapıyla buluşturduk. Gerek kanalizasyon ve yağmursuyu gerekse içmesuyu alanında yaptığımız yatırımlar uzun yıllar hemşerilerimizin hizmetinde olacak. Vatandaşlarımız altyapıda hiçbir sorun yaşamayacak."

Altyapı yatırımları kapsamında çalışmalarına başlanan Pamukova-Geyve Ortak Atıksu Arıtma Tesisi'nin de bölge için çok önemli olduğunu dile getiren Toçoğlu, şu ifadeleri kullandı: "İlçede oluşturduğumuz 200 kilometreyi aşan kanalizasyon hattı ile entegre olacak ortak atıksu arıtma tesisinin de inşası sürüyor. İnşallah bu projeyle şehrin güneyinden Sakarya Nehri'ne gerek endüstriyel gerekse evsel hiçbir atık karışmayacak. İlçenin atıksuları en ileri arıtma işleminden geçtikten sonra doğal ortama deşarj edilecek. Bu bölgeden Sakarya Nehrine atıksu karışmayacak. Her fırsatta ifade ediyoruz, biz hemşerilerimiz, ilçelerimizin geleceği için gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah yatırımlarımızı da artırarak sürdüreceğiz." CİHAN
<< Önceki Haber İstanbul'un da su aldığı Sakarya Nehri'ne güneyden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER