İşte MHP'nin AKP'yi zora sokacak hamlesi

MHP, çözüm sürecindeki söylem değişimini halka anlatacak. AKP’lilerin geçmişte söyledikleri ile tamamen farklı şimdiki açıklamaları seçim propagandası süresince işlenecek.

İşte MHP'nin AKP'yi zora sokacak hamlesi

MHP, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AK Parti yöneticilerinin çözüm sürecine ilişkin dün söyledikleri ile bugün söyledikleri arasındaki farkı millete anlatmaya karar verdi. Seçim propagandalarında bu konu sıkça işlenecek.

MHP, Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’li yöneticilerin terör ve çözüm sürecine ilişkin açıklamalarını ve itiraflarını milletimiz unutmayacaktır. Meydanlarda istikrar çığırtkanlığı yapanların önce kendi söylem ve eylemlerinde istikrar sağlaması gerekmektedir” dedi.

TEK TEK İTİRAF ETTİLER

Akçay, ülkenin dört bir yanının fitne ve bölücülük ateşiyle çevrildiğini belirtti. “Kimliğimiz, tarihimiz, geleceğimiz, vatanımız tehdit altındadır. Kaygı ve uyarılarımızı geçmişte reddedenler bugün haklılığımızı dile getirmektedirler. MHP’nin hiçbir kaygısının gerçekçi olmadığını söyleyenler tek tek itiraf eder noktaya gelmiştir” ifadelerini kullandı.

HABURU UNUTMAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 21 Ekim 2009’daki “Habur Sınır Kapısı'nda, yaşanan manzara karşısında umutlanmamak mümkün mü? Bu bir umuttur. Türkiye'de, iyi, güzel şeyler, umut verici gelişmeler oluyor” açıklamasını unutturmayacaklarını belirtti.

UNUTMAYIN LİSTESİ


MHP’li Akçay unutturulmayacaklar listesini şöyle sıraladı:

- Erdoğan’ın 21 Ağustos 2010’da terör örgütü ile görüştüklerini söyleyenleri şerefsiz ilan eden açıklaması.

- 27 Aralık 2010’daki ‘Başbakan olarak Kürt sorununu savunuyorum, savunmaya devam edeceğiz’ açıklaması.

- 20 Eylül 2011’deki terör örgütü ile görüşmeleri ‘Biz değil devlet yaptı’ ifadesi.

- 26 Eylül 2011’deki Oslo görüşmeleri itirafı.

- 12 Nisan 2012 ve 18 Ekim 2012’deki MİT müsteşarını İmralı’ya kendisinin gönderdiği itirafı.

- 26 Şubat 2013’te baldıran zehri içmeye hazır olanların 6 Eylül 2015’te ‘Bunlar (PKK) çözüm sürecini silah stoklama süreci olarak değerlendirdi. Çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar’ itirafı.

- Bülent Arınç’ın 23 Kasım 2013’te ‘Sayın Öcalan demeyi ve PKK bayrağı açmayı suç olmaktan çıkardık’ açıklaması.

- 25 Temmuz 2013’te ‘Dağa çıkışlar eskiye oranla daha nitelikli hal aldı’ açıklaması.

- 29 Temmuz 2015 günü Meclis’te hükümet adına yaptığı son konuşmasında “MHP’den gelen eleştiriler bugün görüyoruz ki büyük ölçüde haklıdır’ açıklaması.

Çetin ÇİFTÇİ - BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber İşte MHP'nin AKP'yi zora sokacak hamlesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER