İşte Seçil Erzan'ın korktuğu isim: 11 suç kaydı, 3 dosyası var

Gazeteci Dinçer Gökçe, Türkiye'nin gündemine oturan, aralarında ünlü futbolcuların da olduğu milyon dolarlık dolandırıcılık davasında, bankacı Seçil Erzan'ın, ifadesinde korktuğu için ismini vermek istemediği kişinin Cüneyt Demir olduğunu söyledi.

SHABER3.COM

Futbol dünyasından birçok ismin karıştığı dolandırıcılık davasında, bankacı Erzan'ın ifadesinde "Tam tarihini hatırlayamadığım bir gün Kapalıçarşı’da birinden para almıştım ancak bu şahıstan korktuğum için halihazırda ismini kesinlikle vermek istemiyorum" dediği isim belli oldu.

Gökçe, canlı yayında bu ismin Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşayan Cüneyt Demir olduğunu anlattı.

Dinçer Gökçe, "Cüneyt Demir, halihazırda açılan davada ne müşteki ne sanık. Aslında dosyada var. Dosyada kamuoyunun bildiği isimler var, bir de bilmediği isimler var. Cüneyt Demir de onlardan. Cüneyt Demir bankanın teftiş kurulu raporuna göre, 11 Nisan günü banka müfettişleriyle görüşüyor. Kendisinin Seçil Erzan'a 150 bin dolar para verdiğini, bu parayı 15-20 gün için verdiğini söylüyor. Hatta diyor ki, '23 Mart günü Seçil Erzan'ın evine gittim, paramı istedim. Seçil Erzan da bazı sorunlar var, parayı şu anda veremiyorum ancak vereceğim dedi' diyor" şeklinde konuştu.

"11 SUÇ KAYDI, 3 DAVA DOSYASI VAR"
Hem Demir hem de Erzan'ın avukatıyla görüştüğünü aktaran Gökçe, "Bu isim kim diye araştırdık. Cüneyt Demir olduğunu teyit ettim. Seçil Erzan'ın avukatıyla da konuştum, o da teyit etti. En son yayına gelmeden önce Cüneyt Demir'le de görüştüm. Erzan'ın neden korkmuş olabileceğine dair bir emare bulmak için Cüneyt Demir'in suç kayıtları ve yürüyen davalarına baktım. Emniyette Cüneyt Demir'in 11 tane suç kaydı var. 2021'de Tekirdağ'da tehdit ve hakaretten, 2021'de fuhuşa teşvik etmek, aracılık veya zorlama -bunun sebebi de işlettiği otel-, daha sınai mülkiyet kanuna muhalefet var. Fakat akabinde Antalya'da 2017'de açılmış bir dolandırıcılık davası var. Kendisi Çorlu'da yaşıyor fakat Adana, Karaman hatta Kayseri ve başka yerlerde de dosyası varmış, kendisi söyledi. Emniyette 11 suç kaydı, 3 tane de dava dosyası var" dedi.

"Seçil Erzan'ın avukatına bir tehdit olup olmadığını sordum" diyen Gökçe, "Ben ifade de vardım. Cüneyt Demir'le ilgili savcı sorunca o bahse çok girmek istemedi. Sebebi de şu, dosya zaten kalabalık, savunma yapacağı bir sürü isim var. Cüneyt Demir'den o aşamada bahsetmek istemedi. O tarihte yeni tutuklanmış, bir şok hali yaşıyor, tefecilerden korkuyor, dolayısıyla böyle bir ifade kullanmış" diye konuştu. Ama Erzan ifadede de mahkemede de bunu iki kez söyledi" ifadelerini kullandı.

"BENDEN KORKMASI İÇİN BİR SEBEP YOK"
Cüneyt Demir'le görüşmesini anlatan Gökçe, şunları söyledi:

"Cüneyt Demir'le görüştüm. Dediği şu, Çorlu'da birkaç apart işletiyor, bu fuhşa teşvik dosyaları da ondan dedi. 'Oraya gelen insanlar kim bilemem' dedi. Dolandırıcılık dosyalarıyla ilgili de şunu söyledi: 'Bir firmada çalışıyordum. Kendi adıma 5-6 hat çıkardım, bu firmaya vermiştim. Ancak bu hatlar dolandırıcılıkta kullanılmış, hakkımda da dosya açılmış.'

Seçil Erzan konusunda da, 'Benden korkması için bir sebep yok. Ailesini tanıyorum. Benden ona zarar gelecek bir durum yok. Niye böyle demiş anlayamadım' dedi."
<< Önceki Haber İşte Seçil Erzan'ın korktuğu isim: 11 suç kaydı,... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER