"İstihbaratın köküne kıran mı girdi?"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Vezneciler saldırısıyla ilgili MİT'e ve AKP hükümetine tepki gösterdi. Bahçeli, "20 Temmuz 2015'ten bu yana büyükşehirler bombalanmış, işgal yıllarında görülmemiş sahnelere bana mısın denmemiştir? Bu nasıl bir devlet yönetimidir? İstihbaratın köküne kıran mı girmiştir, hükümetin kökü mü kurumuştur? Nerede bu devlet, nerede bu milli kudret?" dedi.



Vezneciler saldırısı sebebiyle MHP Grup toplantısı bugüne ertelenmişti. Bahçeli bugün yaptığı konuşmada, hükümete sert eleştiriler yöneltti. AKP'nin partili cumhurbaşkanlığı önerisine tepki gösteren Bahçeli şöyle devam etti: "Ankara'da partili cumhurbaşkanlığı için tutturanların beceriksizliği gizlenemeyecek şekilde ortadadır. Ülke olarak kaostayız, bocalamaktayız. AKP hükümeti başkanlık ile gözünü karartmıştır. Başbakanlık koltuğunda oturan Yıldırım Türkiye'nin kuruluş sütunlarını oynatmıştır. Ucube sözler hukuk devletinin rafa kalktığının vesikasıdır, anayasa suçudur. Anayasanın üstünü çizmiştir. Sayın Başbakan'a bu hakkı kim vermiştir? Hukuk yoksa, Anayasa askıdaysa, terörle hangi yöntemlerle mücadele edilecektir? Türkiye'nin geleceğine büyük zarar ve ziyan vermektedir."

Cumhurbaşkanı'nun Uganda ziyaretine atıfta bulunan Bahçeli, "Cumhurbaşkanı Uganda'da mevkidaşını güldürürken Türkiye'nin dişleri sökülmüş ama oralı bile olmamıştır. Türkiye yanarken, Sayın Erdoğan doğu Afrika'yı dolaşmış, bir tek safariye çıkmadığı kalmıştır. 20 Temmuz 2015'ten bu yana büyükşehirler bombalanmış, işgal yıllarında görülmemiş sahnelere bana mısın denmemiştir?" ifadelerini kullandı.

Vezneciler saldırısı sebebiyle istihbarata de eleştiriler yönelten Bahçeli, "Bu nasıl bir devlet yönetimidir? İstihbaratın köküne kıran mı girmiştir, hükümetin kökü mü kurumuştur? Nerede bu devlet, nerede bu milli kudret?" diye sordu.
<< Önceki Haber "İstihbaratın köküne kıran mı girdi?" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER