İsveç'te Hıristiyan Demokratların lider adayı 28 yaşında


STOCKHOLM (CİHAN)- İsveç'te muhalefetteki Hristiyan Demokrat Parti, 2004 yılından bu yana parti başkanlığını yapan Göran Hägglund'un istifa etmesinden sonra yeni liderinin kim olacağını belirlemeye çalışıyor. Seçim Komitesi 28 yaşındaki genç politikacı Ebba Busch Thor'un adaylık başvurusunu kabul etti. Seçime tek aday olarak girmesi beklenen Thor, seçilmesi halinde parlamentodaki en genç parti başkanı unvanını alacak.

Hıristiyan Demokatlar'da 2004 yılından beri liderlik koltuğunda oturan 55 yaşındaki Göran Hägglund geçtiğimiz Eylül ayında gerçekleştirilen genel seçimlerdeki başarısızlık sebebiyle istifa etmişti.

Uppsala Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi'nde 'barış ve çatışma çalışmaları alanında' alanında eğitim gören Thor, 2006 yılında Hristiyan Demokrat Parti'ye üye olmuştu. Thor seçim komitesinin adaylığını kabul etmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Partinin geleneksel muhafazakar değerlerini savunmaya ve ailelerin hakları için mücadele etmeye devam edeceğim." dedi.

Hristiyan Demokrat Parti'nin 349 sandalyeli İsveç Parlamentosu'nda (Riksdag) 16 milletvekili, Avrupa Parlamentosu'nda ise 1 milletvekili bulunuyor. 1964 yılında kurulan Hristiyan Demokrat Parti ilk kez 1985 yılında barajı aşmış ve parlamentoya girebilmişti. CİHAN
<< Önceki Haber İsveç'te Hıristiyan Demokratların lider adayı 28 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER