İTB emtia alım satımı elektronik ortama taşındı


İZMİR (CİHAN)- İzmir Ticaret Borsası (İTB) Emtia Alım Satım Portalı açıldı. Portal sayesinde yerli ve yabancı işadamları, elektronik ortamda ticaret yapabilecek. Portalın açılışında konuşan İTB Başkanı Işınsu Kestelli, "www.ecommoditybazaar.com" alan adıyla hizmet verecekleri portalda üye firmaların, toptan satışını yapacakları ürünleri sergileyebileceklerini, açık arttırma ve açık eksiltme şeklinde ihale açmalarına imkan sağlanacağını kaydetti. Portalın Türkiye'de bir ilk olduğunu belirten Kestelli, "Portal, diğer ülkelerin de rahat kullanması ve sistemin yaygınlaşması için İngilizce hizmet verecek." dedi.

Kestelli, portalda yapılabilecek işlemler hakkında şu bilgileri verdi: "Portal, kapalı bir sistemde olacak ve sadece üyelerine hizmet verecek ancak sergilenen ürünler, açılan ihaleler herkes tarafından izlenebilecek. Bu sayede portaldaki işlemler, referans olma niteliği taşıyacak. Ürün sergileme ve alım satım ihalelerinde ürünün türü, cinsi gibi özellikleri, portalda yer alan sabit veritabanından seçilebilecek. Satış ya da ihale fiyatı, miktarı, ödeme şekli, teslim yeri, varsa ürün sertifikaları gibi ayırt edici özellikler, üyelerin kendisi tarafından girilebilecek. Portal üyeliği, İzmir Ticaret Borsası üyesi firmalara ve İzmir Ticaret Borsası ile işbirliği yapan yabancı oda ve borsa üyesi firmalara açık olacak. Üyelik için bir onay mekanizması olacak ve başvurular, borsamızın onayından sonra geçerli hale gelecek."

Açılışa katılan Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım da İTB Emtia Alım Satım Portalı sayesinde yerli ve yabancı işadamlarının elektronik ortamda ticaret yapabileceğini söyledi. Borsaların dünyayla entegre olma yolunda ve kayıtdışılığın önlenmesinde önemli bir konumda olduğunu vurgulayan Bakan Yardımcısı Yıldırım, İzmir Ticaret Borsası'nın bu sayede dünya pazarlarına çok daha rahat açılacağını kaydetti. Yıldırım, "Biz de Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) faaliyetlerinde ve yurtdışı gezilerimizde İTB emtia borsasını anlatacağız." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber İTB emtia alım satımı elektronik ortama taşındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER