ITC Başkanı: Kerkük'te Türkmenlere karşı Sünni ittifak oluşturuluyor


Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşat Salihi, Kerkük'te Türkmenlere karşı Sünni bir ittifak oluşturulmaya çalışıldığını iddia etti. Irak Parlamento Başkanı Selim el-Cuburi'nin Kerkük'e gerçekleştirdiği ziyaretinde Türkmenleri hiçe saydığını ifade eden Salihi, bunun bir tesadüf olmadığını belirtti.

Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) konuşan Salihi, Selim el-Cuburi'nin Kerkük'te PYD ve KYB'nin milletvekilleriyle yaptığı değerlendirme toplantısında Türkmen milletvekillerinin çağrılmadığını ifade etti. Bunun kendileri için büyük şüphe uyandırdığını beyan eden ITC Başkanı, Türkmenlerin sahipsiz kaldığının altını çizdi. Irak'ın bir kaç parçaya bölünmek istendiğini iddia eden Salihi, Türkmenlerin kendileri için federal bir bölge oluşturma isteğinin ise hiçkimseden destek görmediğini beyan etti.

Irak merkezi hükümetinin Kerkük'ün sorunlarıyla ilgilenmediğini dile getiren Salihi, "Irak Başbakanı Hayar İbadi, Kerkük'e gelmeli. Bakanlar Kurulu'nu Kerkük'te toplamalı. Kerkük'ün sorunlarını yerinde görmeli." dedi.

Irak'ın toprak bütünlüğünü savunduklarını ifade eden Salihi, ülkenin parçalanması halinde Türkmenlerin de kendilerini temsil edecek bir bölgeye sahip olmak isteyeceklerini sözlerine ekledi.

CİHAN
<< Önceki Haber ITC Başkanı: Kerkük'te Türkmenlere karşı Sünni ittifak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER