İtfaiye teşkilatının kuruluşunun 301. yıldönümü kutlandı

İtfaiye teşkilatının kuruluşunun 301. yıldönümü kutlandı

İtfaiye teşkilatının kuruluşunun 301. yıldönümü, Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen törenle kutlandı.

Törene, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci, daire amirleri, itfaiyeciler ve öğrenciler katıldı. Çankırı itfaiye teşkilatı ile ilgili bilgi veren İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci, "İnsanlığın var olduğu günden itibaren ateşle mücadelesi de süregelmiştir. Kontrolden çıktığı anda da insana her zaman zarar vermiştir. Bazen can, bazen de mal kaybına sebebiyet vermiştir." dedi. Yangınla mücadelenin Osmanlı döneminde tulumba ile başladığının altını çizen Semerci, "Tulumbacılar olarak kullanılan birim cumhuriyet dönemine kadar değişik şekillerde askeriyenin içerisinde de yer almıştır. Cumhuriyetin ilanından sonrada resmen belediyelerimize devredilmiştir." ifadelerini kullandı.

"İtfaiyeci denildiği zaman sadece yangınlara müdahale eden bir birim günümüzde cankurtaran rolü alarak görev almaya başlamıştır." diyen Semerci, şöyle devam etti: "Bazen yangınlarda, bazen sel baskınlarında, bazen trafik kazalarında sıkışmış bir yaralıyı kurtarmada, bazen asansörde mahsur kalmış bir kişiye, bazen evine yılan girmiş bir ferde yardım etmektedir. Durum bu hale geldiğinde artık itfaiyecilik kara düzen olmaktan çıkmış, teknik, bilgi, tecrübe, beceri, soğukkanlılık, şefkat isteyen manevi duyguların en üst seviyede olduğu bir birim haline gelmiştir."

Konuşmaların ardından itfaiye ekiplerince kimyasal olaylarda meydana gelebilecek kazalar, yaralı kurtarma ve yangına müdahale gibi birçok tatbikat gerçekleştirildi. CİHAN
<< Önceki Haber İtfaiye teşkilatının kuruluşunun 301. yıldönümü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER