"İtikatta muhafazakarız diyenlerin amelde yağmacı olduklarını gördük"


Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, itikatta muhafazakarız diyenlerin amelde yağmacı olduklarını söyledi. Uysal, "Dün İslamcıyız dediler, bugün anladık ki; itikadı İslamcı olanların amelde tokatçı olduklarını gördük. İtikatta muhafazakarız diyenlerin Türkiye'de amelde yağmacı olduklarını gördük." dedi.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Kahramanmaraş'ta partisinin seçim beyannamesi ve milletvekili aday tanıtım toplantısına katıldı. Davul zurna eşliğinde karşılanan Uysal, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde partililere seslendi. DP'nin 1 Kasım'da 81 ilde seçime katıldığı vurgulayan Uysal, konuşmasında iktidar partisini eleştirdi.

Ülkenin, Güneydoğu'da tekrar hortlamış terörden sorumlu olmayan bir iktidar mantığıyla karşı karşıya olduğunu belirten Uysal, "Hazreti Meryem'in saflığında kendisini gören, patlatılan bombalardan sorumlu olmayan, yapılan yolsuzluklardan sorumlu olmayan, yapılan yanlışlardan sorumlu olmayan, Güneydoğu'da tekrar hortlamış terörden sorumlu olmayan bir iktidar mantığıyla karşı karşıyayız. İşte bizim itirazımız, bu zihniyetedir. Demokrasinin kurallarına teamüller rejimi olduğu kadar, bir sorumluluk rejimi olduğunu bilmeyen, şah kurnazlığı içerisinde nimetleri cefakar, külfetleri başkalarının payına çıkan bu sorumsuz anlayışla Türkiye'nin mesafe alabilme imkanı yoktur. O nedenle biz diyoruz ki; Türkiye'yi bugün meselelerini demokratik kanallara aktarmakta yetersiz kaldığı, meseleleri hukuki kanallara aktarmakta yetersiz kaldığı bir dönemde, herkesi; değişime, başka alanlardan başlattığı bir dönemde, demokratlar olarak diyoruz ki hürriyeti demokrasiye inananlar olarak diyoruz ki önce siyaset demokratikleşecek. Önce bu değişim vaadini, vadedenler kendinden başlatacaktır. Önce siyaset değişecek, sonra Türkiye değişecek." diye konuştu.

"İTİKATTA MUHAFAZAKARIZ DİYENLERİN AMELDE YAĞMACI OLDUKLARINI GÖRDÜK"

'Herkes için adalet, herkes için demokrasi' diyen Gültekin Uysal, Türkiye'de anayasal bir krizin var olduğunun altını çizdi. Uysal şöyle konuştu: "Türkiye'yi bugün kendi içindeki meselelerini çözemez hale getirirseniz, bir yanda İslamcı referansınızla, bir yanda muhafazakar referansıyla yürüttüğünüz siyasetin neticesinde Türkiye'de bayrak yaptığınız her değerin içini boşalttığınız gibi bayrak yaptığınız mücadelesini vereceğim dediğiniz yolsuzluklardan başlayarak yasaklardan başlayarak, yokluklardan başlayarak zirve yaptığınız bir dönemle bu milleti karşı karşıya bırakırsınız. Dün İslamcıyız dediler, bugün anladık ki itikadı İslamcı olanların amelde tokatçı olduklarını gördük. İtikatta muhafazakarız diyenlerin Türkiye'de amelde yağmacı olduklarını gördük. Payitahtımız İstanbul'u nasıl rantiye düzeni içerisinde yağmalandığını gördük. İşte biz Demokrat Parti olarak bugün kişisel önceliklerimizle beraber kanunların yerle bir edildiği imar rantını kirli siyasetlerini finanse etmek için 1994 yılından itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ele geçirme mantığı içerisinde, ele geçirdiği bu belediyelerden sağlayarak bugün siyasetin kimyasını, ekolojisinin nasıl değiştiğini görüyoruz. O yüzden Türkiye'nin hesap verebilir bir noktaya gelebilmesi için doğru kaynaklarla, beslenmesi gerekmektedir." CİHAN
<< Önceki Haber "İtikatta muhafazakarız diyenlerin amelde yağmacı olduklarını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER