İzmir Büyükşehir Belediyesi bir buçuk yılda 385 camiyi temizledi


İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla bu yöndeki çalışmalarına hız verdi. İZBETON ekipleri, 2014 yılı başından bugüne kadar 385 camiyi temizlemiş, aynı dönemde 28 camide de tadilat çalışması yapılmıştı.

Talep üzerine ekiplerini harekete geçiren İZBETON Genel Müdürlüğü, halıların yıkanmasından camların silinmesine, abdesthane ve tuvaletlerin dezenfekte edilmesinden klimaların, avizelerin ve vitrayların temizlenmesine kadar çok kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Çalışmalar, Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebiyle son dönemde daha da yoğunlaştırıldı. İZBETON, kendi ekipleriyle camilerin temizliğini üstlenirken bakım onarım çalışmalarına da destek veriyor. Camilerin fiziki sıkıntıları, boya, badana, tamirat, koruma duvarı, çevre düzenlemesi ve parke taşı gibi ihtiyaçları gideriliyor.

Öt eyandan cami talepleri üzerine proje geliştiren Büyükşehir Belediyesi bürokratları, köylerde prefabrik cami uygulamasını Beydağ'da başlattı. Kurudere Mahallesi'ndeki cami uygulaması, önümüzdeki günlerde Bayındır'ın Çamlıbel, Dernekli ve Alankıyı, Kınık'ın Çiftlik ve Seferihisar'ın Turgut mahallelerinde devam edecek. Çiğli'nin Güzeltepe Mahallesi'ne ise cemevi yapılacak. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir Büyükşehir Belediyesi bir buçuk yılda 385 camiyi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER