İzmir Büyükşehir'in kano kursları yeni sporcular kazandırıyor

İzmir Büyükşehir'in kano kursları yeni sporcular kazandırıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlayan kano kursları, bu yeni dalda şehre başarılı sporcular kazandırıyor. Kurslar sayesinde kano sporuyla tanışan Şifa Üniversitesi Göztepe Polikliniği çalışanları Hilal Doğan ve Ali Bahçeci, ilk madalyalarını da kazandı. Bu yıl Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen Deniz Kanosu Türkiye Şampiyonası'na katılan iki sporcudan Doğan bin metrede üçüncü, Bahçeci ise 2 bin metrede 10. oldu.

Kano sporu ile yaklaşık 1,5 yıl önce tanıştıklarını belirten Doğan ve Bahçeci, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kano kursu açtığını duyduğumuzda merak ettik. Zaten daha önce de bu spora ilgimiz vardı. Kursa bittikten sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi kano takımı seçmeleri oldu. Biz de seçmelerde başarılı olup takıma katıldık. Seçmelerde başarılı olunca 2014 Mayıs ayından itibaren takımla çalışmaya başladık. O gün bugündür kano il temsilcisi ve antrenörümüz Oral Çağlar eşliğinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

Şampiyonada derece elde etmenin kolay olmadığını belirten sporcular, "Her hafta sonu iki üç saati bulan antrenmanlarımız var. Fitness, bisiklet binme, koşu gibi dış antrenmanlarımızla birlikte çalışmalarımız altı saati buluyor. Bu sporu severek yapıyoruz. Düzenli bir şekilde çalışıyoruz." dedi. İzmir'de antrenörlük belgesi olan iki kişiden biri olan Ali Bahçeci, kano sporunu İzmirliye sevdirmek ve yaymak için birçok proje yürüttüklerini de anlatarak, "Bu sporu İzmir'e çok yakıştırıyorum. İzmir Körfezi'nde birçok kano takımının çalışma yaptığını görmek, burada yapılacak yarışlar ve şampiyonalar görmek benim en büyük hayalimdir." diye konuştu. Adrenalin sporlarını sevdiğini de belirten Bahçeci, "Aynı zamanda 10 yıl capoeira yaptım. Capoeira, dövüş sporları ile dansın birleştiği bir spor dalıdır. Yaptığım bu spor, aslında kano sporu için de bana çok iyi bir hazırlık olmuş." dedi. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER