İzmir'de bir haftada ikinci göçmen faciası: 6 çocuğun cesedi bulundu


İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında sığınmacıları taşıyan bot battı, biri bebek altı çocuğun cesedi bulundu. Sekiz kişi ise Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Vaka, dün gece saat 02.30 sıralarında meydana geldi. Çoğu Afganistan uyruklu olan kaçakları taşıyan lastik bir bot battı. Biri bebek altı çocuk boğuldu, sekiz kişi ise kurtarıldı. Denizden sağ çıkarılan sığınmacılar, "TCSG Umut" adlı arama kurtarma gemisinde sağlık kontrolünden geçirildi.

BİR HAFTADA İKİNCİ FACİA

Çeşme açıklarında yaşanan kaçak göçmen faciası, bu hafta yaşanan ikinci vaka oldu. Denizden çıkarılan altı çocuğun cenazeleri, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Çeşme açıklarında bir hafta önce de bir kaçak göçmen teknesi batmış, üç kişinin cansız bedenlerine ulaşılmıştı. Kaybolan 5 yaşındaki Secide Ali'nin cenazesi ise dün Pırlanta Plajı'nda bulunmuştu. Secide'nin ailesine teslim edileceği bildirildi.

BİR HAFTADA 538 KİŞİ KURTARILDI

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından Ege Denizi'nde yapılan arama kurtarma çalışmaları kapsamında, kanunsuz yollarla Yunanistan'ın adalarına geçmeye çalışan 538 kaçak göçmen kurtarıldı. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir'de bir haftada ikinci göçmen faciası: 6 çocuğun... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER