İzmir'de fuar ve kongre birarada


İzmir Büyükşehir Belediyesi evsahipliğinde İZFAŞ tarafından KentExpo-3. Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı ile İZSU Genel Müdürlüğü işbirliğiyle 3. Uluslararası Sürdürülebilir Su Kongresi birlikte düzenleniyor. Türkiye Belediyeler Birliği'nin "KEBB Mevzuat Bilgilendirme" ve Ege Belediyeler Birliği toplantılarının yapılacağı fuar ve kongreye, 82 il ve ilçe belediyesinden, 36'sı belediye başkanı olmak üzere 350'ye yakın bürokrat katılacak. Ana teması "Su ve Atık Yönetimi" olan KentExpo, 8-11 Ekim 2015 arasında, fuarizmir'in C holünde yapılacak. Fuarla aynı zamandaki kongre ise D holünde.

KentExpo'ya başta Türkiye olmak üzere ABD, Almanya, Avusturya, Fildişi Sahilleri, Finlandiya, Macaristan, Polonya, İsveç ve İtalya'dan 92 firma katılıyor. Macaristan'ın partner ülke olduğu KentExpo'da, Türk-Macar Su Çalışma Grubu'nun ilk toplantısı da yapılacak. Macaristan, gerek delegasyon düzeyinde gerekse katılımcı firmalarıyla fuara damga vuracak. Delegasyona, Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Petra Pana rehberlik edecek. Budapeşte Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanal İdaresi ise bitkisel arıtma sistemlerini tanıtacak.

Sadece profesyonel ziyaretçiye açık olan fuarda belediyeler, belediye birlikleri, belediye ve ulaşım araçları, şehir mobilyaları, park ve bahçe düzenlenmesi ekipmanları, belediye demirbaş ve sarf malzemeleri, güvenlik, yangın, iş sağlığı ve güvenliği sistemleri, su ve su arıtma, atık su arıtma, su dağıtımı ve kanalizasyon, sel önleme ve su havzaları koruma ve kontrolü, atık yönetimi ve geri dönüşüm, güneş enerjisi ve yeşil enerji başta olmak üzere yerel yönetimlerin intiyaç duyduğu ürün ve hizmetler sergilenecek. Su yönetiminin dünya, bölge ve fert boyutlarının ele alınacağı kongrede ise su kaynakları, su tasarrufu, sel sularının kontrolü ve yönetimi, geri kazanım, su stratejileri, sürdürülebilir altyapı ve kamu hizmetleri ile enerji verimliliği konuları ele alınacak. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir'de fuar ve kongre birarada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER