İzmir'de KentExpo ve 3. Su Kongresi aynı gün açıldı

İzmir'de KentExpo ve 3. Su Kongresi aynı gün açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi evsahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen KentExpo-3. Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı ile İZSU Genel Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 3. Uluslararası Sürdürülebilir Su Kongresi aynı gün başladı. 105 belediyeden 350 civarında yerel yöneticinin katıldığı fuar ve kongrenin açılışını, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile partner ülke Macaristan'ın Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Petra Pana yaptı.

Türkiye'nin en büyük ve en nitelikli fuarcılık kompleksi Fuar İzmir, aynı gün içinde peşpeşe dört etkinliğe evsahipliği yaptı. KentExpo ile Uluslararası Su Kongresi'nin açılışını birlikte yapan Başkan Kocaoğlu, ardından Ege Belediyeler Birliği toplantısına katıldı. Türkiye Belediyeler Birliği "KEBB Mevzuat Bilgilendirme" toplantısı da yine Fuar İzmir çatısı altında yapıldı. Fuar, kongre ve toplantılar için 105 il ve ilçe belediyesinden, 52'si belediye başkanı olmak üzere 350'ye yakın yerel yönetici biraraya geldi.

BAŞKAN KOCAOĞLU: BARIŞA KATKI SAĞLASIN

Açılış töreninde konuşan Kocaoğlu, İzmir'in dört gün boyunca bir yandan fuar, diğer yandan üç günlük Su Kongresi faaliyetlerine evsahipliği yapacağını belirterek, katılımcılara dünyanın sayılı projelerinden biri olan, şu an ÇED aşamasındaki "Büyük Körfez" projesini de bir körfez turu düzenleyerek tanıtacaklarını söyledi. Fuarda belediyeler, belediye birlikleri, ulaşım araçları, şehir mobilyaları, park ve bahçe ekipmanları, su ve su arıtma, atık su arıtma, su dağıtımı ve kanalizasyon, sel önleme ve su havzaları koruma ve kontrolü, atık yönetimi ve geri dönüşüm, güneş enerjisi ve yeşil enerji başta olmak üzere yerel yönetimlerin ihtiyaç duyduğu ürün ve hizmetlerin sergileneceğini kaydetti. Partner ülke Macaristan'ın, çok büyük bir katılımla şehirle ilgili ürünlerini tanıtacağını belirten Kocaoğlu, KentExpo'nun bölge, ülke ve dünya barışına katkı sağlamasını diledi.

MACAR MÜSTEŞARDAN İZMİR'E TEBRİK

Müsteşarı Pana ise İzmir'e hem şirketler seviyesinde hem de partner ülke olarak üst düzey yöneticileriyle katıldıklarını söyledi. Bu önemli fırsat için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür eden Pana, "Macar halkının yakın dostluk mesajını iletmek üzere burada bulunuyorum. Binlerce yıllık bir tarihi paylaşıyoruz. Son yıllarda Türkiye, küresel ekonomide çok büyük bir oyuncu olmuştur. Bu önemli organizasyon ve fuarcılıktaki başarısından dolayı aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir'i tebrik etmek istiyorum." diye konuştu. Macar hükümetinin, Türkiye ile olan ekonomik ilişkileri daha da geliştirmek için önemli bir rol oynamaya hazır olduğunu belirten Petra Pana, Türk Macaristan ortak ticaret fonu oluşturmaya karar verdiklerini ve her iki tarafın bu fona 25'er milyon euro yatırma kararı aldığını açıkladı. Müsteşar Pana, önümüzdeki kasım ayında Macaristan Ticaret Teşvik Kurumu Başkanı'nın, görüşmeler yapmak üzere İzmir'e geleceğini duyurdu. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir'de KentExpo ve 3. Su Kongresi aynı gün açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER