İzmir'de pankart gerginligi


Üç ay önce Ankara Garı yakınlarında teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için İzmir'de anma düzenlendi. Alsancak Garı binasına, üzerinde saldırıda ölenlerin adlarının yazılı olduğu pankartın asılması, kısa süreli gerginliğe neden oldu.

Ankara Garı yakınlarında geçtiğimiz 10 Ekim'de düzenlenen barış mitingine teröristler tarafından intihar saldırısı düzenlenmiş ve 102 kişi hayatını kaybetmişti.

Bombalı intihar saldırısında ölenler için İzmir'in Alsancak semti gar binası önünde anma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, bazı siyasi partilerin temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Grupta yer alan bazı kişiler, Alsancak Garı binasına, üzerinde Ankara'daki saldırıda ölenlerin adlarının yazılı olduğu pankartı astı. Polis, pankartın indirilmesini istedi, aksi halde müdahale edileceğini anons etti. Gruptakiler ile polis arasında yaşanan kısa süreli gerginlik, pankartın indirilmesiyle son buldu.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Makine Mühendisleri Odası İzmir Şube Sekreteri Melih Yalçın, şunları söyledi: "Ülke tarihinin en büyük saldırısının üzerinden tam üç ay geçti. Bu sürede ne failler bulundu, ne işbirlikçileri. Sorumlular hakkında yaptığımız suç duyuları sonucunda bir soruşturma dahi açılmadı. Kendi iktidarı için yüzlerce insanı katletmekten çekinmeyen AKP iktidarı, yalanlarının, soygunlarının, talanlarının, katliamlarının ve zulmünün duyulmaması için bugün basın emekçilerini işten attırıyor, gözaltına alıyor, tutuklatıyor, işkence ediyor. İzmir Emek Barış ve Demokrasi Güçleri olarak buradan bir kez daha katliamın fail ve işbirlikçilerinden hesap soracağımızın sözünü veriyoruz."

Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan grup, kısa süreli oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir'de pankart gerginligi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER