İzmir'deki Balkan göçmenlerinden MHP adayı Savaşan'a destek


İzmir'de faaliyet gösteren Balkan göçmenleri federasyon ve dernekleri, yazılı olarak MHP Milletvekili ve 1. bölge adayı Aslan Savaşan'ı destekleyeceklerini bildirdi. İzmir'in nüfus yapısında önemli bir yere sahip olan Balkan göçmenleri, kendi içlerinden çıkan adayı Meclis'e gönderme konusunda kararlılıklarını ortaya koydu. Geçen genel seçimde AKP'nin aday listesinde olan Balkan kökenli Cemil Şeboy'un bu defa olmaması ve CHP'nin de göçmen aday göstermemesi üzerine Balkan kökenli vatandaşların biraraya geldiği sekiz sivil toplum kuruluşu, Aslan Savaşan'ın şahsını destekleyeceklerini açıkladı.

Balkan göçmenleri federasyon ve derneklerinin, MHP adayı Savaşan'a ilettikleri yazılı açıklamada şöyle: "İzmir'in nüfusunda önemli bir yere sahip olan Balkan kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, belirli sivil toplum kuruluşları çatısı altında birlik ve dayanışma ruhu ile sivil toplum faaliyetleri yürütmekteyiz. Göçmen dernekleri, federasyonları gün geçtikçe İzmir'de etkinliğini arttırmış, toplumsal bir dinamik haline dönüşmüş, Balkan kökenli vatandaşlarımız zamanla siyasal temsil alanında da etkinliklerini arttırmışlardır. Bu anlamda, göçmen vatandaşlarımızı sağlıktan spora birçok alanda en iyi şekilde temsil eden Sayın Aslan Savaşan'ın, 7 Haziran 2015 milletvekilliği seçimlerinde MHP İzmir 1. seçim bölgesi 2. sıradan aday olarak gösterilmesi ve bizlerin de desteğiyle seçilmesi, Balkan kökenli Türk vatandaşlarını çok mutlu etmiştir. 1 Kasım tarihinde yapılacak milletvekilliği seçimlerinde, göçmen dernek ve federasyonlarında görev yapmış, Ankara'da İzmir'in güçlü sesi olan, Balkan kökenli göçmenlerin gururu Sayın Aslan Savaşan'ın tekrar seçilmesi için şahsına katkı yapacağımızı kamuoyuna duyurur, Sayın Savaşan'a seçim çalışmalarında başarılar dileriz."

MHP İzmir adayı Aslan Savaşan ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Balkan kökenli sivil toplum kuruluşlarının bu desteğinden büyük mutluluk duydum. Yılar önce Balkanlar'dan göç etmiş bir ailenin çocuğuyum, bununla da gurur duyuyorum. Göçmen STK'larının şahsıma yönelik kenetlenmesi ve desteklemesi gurur verici. Göçmen kardeşlerime, ağabeylerime, ablalarıma teşekkür ederim. İzmir'de yaşayan göçmenlerin tek isteği, içlerinden birilerinin Meclis'te İzmir'i temsil etmesi. MHP dışında hiçbir parti bunu okuyamadı. AKP'nin İzmir'de yaşamayan, İzmir seçmeni olmayan Kosovalı kardeşlerimizi İzmir'e getirip parti bayrakları altında açıklama yaptırmasını da yadırgadım. İzmirli, böyle ortaoyunlarına prim vermez. Bunu yapmak yerine Cemil Şeboy'u aday gösterselerdi daha samimi olurdu. 7 Haziran'dan bugüne kadar tüm İzmir'in sesi olmaya çalıştım, 1 Kasım'dan sonrada tüm İzmir'in sesi olmaya devam edeceğim."

Aslan Savaşan'a yazılı destek veren sivil toplum kuruluşları şunları: Uluslararası Balkan Federasyonu, İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu, İzmir Sancak Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneği, İzmir Avrasya Kültür ve Dayanışma Derneği, Balkan Anadolu Derneği, İzmir Balkan Muhacirleri, Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Kosova Rumeli Derneği ve İzmir Trakyalılar Derneği. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir'deki Balkan göçmenlerinden MHP adayı Savaşan'a destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER