İzmir dünyanın en büyük koşularından birine evsahipliği yapacak


Dünyanın en büyük koşu etkinliklerinden biri olan Wings for Life World Run, omurilik araştırmalarını desteklemek üzere 2016 yılında üçüncü kez yapılacak. Bütün dünyada 8 Mayıs 2016'da, 34 lokasyonda startı verilecek koşunun İzmir'deki Türkiye ayağı için internet sitesinde kayıtlar başladı. Bu, bugüne kadar İzmir'de yapılan en büyük koşu olacak.

Dünyanın dörtbir yanında omurilik araştırmalarını desteklemek amacıyla koşulan Wings for Life World Run, bu sene 8 Mayıs'ta 34 ülkede olacak. Üçüncü yılında 100 binden fazla kişi hedefiyle dünyanın en büyük yardım koşularından biri haline geliyor. Yüz binlerin aynı anda koşarak, omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara kaynak sağladığı koşunun kayıtları açıldı. Sstart, Gündoğdu Meydanı'nda saat 14.00'te verilecek. 2015 yılında 3 bin 500 kişinin kayıt olduğu yarışta bu sene hedef, 5 bin koşucuyla 34 üke içindeki en kalabalık olanlarından birini düzenlemek. Herkesin katılabileceği koşuya, tekerlekli sandalye sporcuları da aynı anda başlayacak.

Wings for Life World Run'ın değişik biçimi de koşucular için ayrı bir tecrübe oluyor. Koşucuların bütün dünyada aynı anda başlamasından 30 dakika sonra sabit hızla ilerleyen yakalama aracı, onları takip etmeye başlıyor. Aracının yanından geçtiği sporcu için yarış sona eriyor. Yakalama aracının en son yanından geçtiği sporcu, global şampiyon ilan ediliyor. Her yıl yükselen rekor mesafede de bu seneki yarışın hedefi, 80 kilometre barajının üzerine çıkmak. Üst üste dünya şampiyonu olan Etiyopyalı Lemawork Ketema 2014'te 78 kilometre, 2015'te 79 kilometre koşmuştu. İnternetten kayıt yaptıran koşucular, arkadaşlarını davet ederek oluşturdukları takımın koştuğu toplam mesafeyle takım sıralamasında da yer alabiliyor.

Wings For Life World Run, Wings For Life Vakfı'nın omurilik araştırmalarına destek için düzenlediği bir yarış olarak dikkat çekiyor. Omurilik felcinin kalıcı tedavisine yönelik araştırmalar için 2004'te kurulan vakfın amacı, bunlara kaynak sağlamak. Topladığı bağışların tamamı, omurilik tedavisi projelerine aktarılıyor. Wings For Life World Run'da, ilk iki yılda 7 milyon euro gelir toplanarak rekor bağışa ulaşıldı. 2016 koşusunun hedefi, bunu daha da yukarıya çekmek. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir dünyanın en büyük koşularından birine evsahipliği... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER