İzmir sahilindeki 23 ağaç İnciraltı Kent Ormanı'na taşınacak


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mithatpaşa Parkı önündeki karayolu alt geçidi yapım çalışmaları kapsamında 16 feliks, 5 okaliptüs ve 2 şamarops cinsi ağacı, İnciraltı Kent Ormanı'na taşıyacak. Alt geçitin üstünde, yeşil dokusuyla yeni bir şehir meydanı yapılacak.

Mavişehir'den İnciraltı'na uzanan kıyı şeridinin yeniden tasarlanmasına yönelik, "İzmirdeniz-Kıyı Tasarım" projesi kapsamında, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki Mithatpaşa Parkı önündeki karayolu alt geçidinin yapım çalışmaları devam ediyor. Hem trafiği rahatlatmak hem de bölgeye yeşil alanlarla bezenmiş yeni bir meydan kazandırmak amacıyla başlatılan projenin inşaat çalışmalarında da çevre duyarlılığı ön plana çıkıyor. Büyükşehir Belediyesi, projenin önceki aşamalarında olduğu gibi,inşaat sahasında kalan ağaçları kesmek yerine, modern teknikler kullanarak yerlerini değiştiriyor. Bunun son örneği, Konak Meydanı'ndan Göztepe yönüne gidişte hem araba hem de yaya ve bisiklet servis yollarının oluşturulabilmesi ve taşıt alt geçidi yapım çalışmalarının deniz tarafında devam ettirilebilmesi amacıyla uygulanacak. Deniz tarafında bulunan toplam 23 ağaç, sökülerek İnciraltı Kent Ormanı'na dikilecek. Alt geçit ve meydan çalışmaları tamamlandıktan sonra aynı bölgeye daha çok sayıda ağaç dikilecek ve yeni peyzaj çalışmalarıyla alandaki yeşil doku arttırılacak.

Proje sayesinde bölge halkı, denizden ve sahilden daha rahat faydalanacak, gürültüsüz ve keyifli bir ortamda vakit geçirerek denizle iç içe olabilecek. Karayolunun üstünden kazanılacak yaklaşık 400 metre uzunluğundaki alanda, şehirliyi denizle buluşturacak özel uygulamalar yapılacak. Hatay'dan gelen aksın genişlediği nokta olan Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi'nin önündeki alan yayalaştırılarak denize doğru büyütülecek ve yeşil alanlarıyla yeni bir meydan olarak düzenlenecek. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir sahilindeki 23 ağaç İnciraltı Kent Ormanı'na... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER