Jandarma'dan 3 ayrı tarihi eser kaçakçılığı operasyonu

Jandarma'dan 3 ayrı tarihi eser kaçakçılığı operasyonu

Ankara İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Çubuk İlçe Jandarma Komutanlığı, tarihi eser kaçakçılığı ve kaçak kazının önlenmesi kapsamında, sorumluluk bölgesinde bulunan bir alanda izinsiz olarak kazı yapıldığı bilgisine ulaşıldığını ve 3 ayrı operasyonun gerçekleştiğini açıkladı.

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 20 Mart–06 Nisan 2015 tarihleri arasında tarihi eser kaçakçılarına yönelik yapılan 3 ayrı operasyonun yapıldığı aktarıldı. Açıklamada, operasyonda, 2 adet 12 çalıntı ruhsatsız kırma av tüfeği (Bir adedi dipçiği ve namlusu kesilmiş tabanca vaziyetine getirilmiş), av tüfeklerine ait 22 adet 12 calıntı av fişeği, 6 adet 12 calıntı tek kurşun, 2 adet av fişeği koymak için kullanılan kamuflajlı yelek, 1 adet define arama detektörü, 1 adet detektöre ait bir başlık, 1 adet detektöre ait kulaklık, 25 adet kalem pil, 1 adet açılıp kapanır bıçak (açıldığında 15 cm. uzunluğunda), 2 adet define aramada kullanılan (L) çubukları , 5 çift çizme, 5 adet el feneri, 6 çift iş eldiveni, 6 adet kazma, 6 adet kürek ve 2 adet yağmurluk ele geçirildiği bilgisi verildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi :"2. Ankara İl Jandarma Komutanlığı personelinin özverili ve azimli çalışmaları sonucu ilk etapta ; C.P, H.E, A.K, M.Z, D.P. ve R.L, isimli (6) şüpheli, ardından ; M.D, H.V, M.E, T.Ö ve O.C. isimli 5 şüpheli ve nihai operasyonda; Ö.Z, F.Ç, E.U, ve M.U. isimli 4 şüpheli olmak üzere toplamda 15 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır."
CİHAN
<< Önceki Haber Jandarma'dan 3 ayrı tarihi eser kaçakçılığı operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER