Japon gazetesinin iddiası kafaları karıştırdı

Japon gazetesi Sinop nükleer santralinin 16.3 milyar dolara mal olacağını duyurdu.

Japon gazetesinin iddiası kafaları karıştırdı

Daha önce 22 milyar dolara yapılacağı tahmin edilen proje için ortaya çıkan 6 milyar dolarlık fark kafaları karıştırdı.

Bugün'ün haberine göre, Ja­pon­ya'da ya­yım­la­nan Nik­ke­i ga­ze­te­si, Si­nop'ta in­şa edi­le­cek nük­le­er san­tra­lin ma­li­ye­ti­nin 16.3 mil­yar do­lar ola­ca­ğı­nın tah­min edil­di­ği­ni ve in­şa­at­ta Ja­pon ve Fran­sız şir­ket­le­rin ya­nı sı­ra iki ve­ya üç ta­ne Türk şir­ke­ti­nin yer ala­ca­ğı­nı be­lirt­ti.

Tür­ki­ye'nin ikin­ci nük­le­er san­tra­li ola­cak Si­nop San­tra­li'nin ma­li­ye­ti da­ha ön­ce 22 mil­yar do­lar ola­rak ön­gö­rül­müş­tü. San­tra­li ya­pa­cak kon­sor­si­yum Ja­pon­ya, Fran­sa ve Tür­ki­ye'den olu­şu­yor. Tür­ki­ye'den ka­mu adı­na Elek­trik Üre­tim AŞ his­se­dar ola­cak.

Or­tak­lar kim ola­cak?

Ha­ber­de, san­tra­lin 2 tril­yon yen, ya­ni yak­la­şık 16.3 mil­yar do­lar­lık ma­li­ye­ti­nin yüz­de 20-25'inin in­şa­at­tan oluş­tu­ğu tah­min edil­di. Ha­be­re gö­re kı­sa sü­re için­de ku­rul­ma­sı bek­le­nen pro­je yö­ne­tim şir­ke­tin­de Mit­su­bis­hi He­avy In­dus­tri­es his­se­dar ola­cak. İn­şa­at­ta ise Ja­pon­ya'da Ta­ise­i ve Oba­yas­hi şir­ket­le­ri rol ala­cak. Fran­sız in­şa­at şir­ke­ti Bo­uy­gu­es ve
iki ve­ya üç Türk şir­ket Ja­pon şir­ket­ler­le
or­tak­lık ku­ra­cak.

Akkuyu'ya 20 milyar dolar

Türkiye'nin ilk nükleer santrali ise 20 milyar dolarlık yatırımla Rusya tarafından Mersin Akkuyu'ya yapılacak.
<< Önceki Haber Japon gazetesinin iddiası kafaları karıştırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER