Kadınların yürüyüşünü, kadın polisler engelledi

Ankara'da bir araya gelen kadınların Kızılay'a yapmak isterikleri yürüyüşü kadın çevik kuvvet polisleri engelledi. DİSK öncülüğünde Dünya Kadınlar Günü etkinliği için 'Kadın Dayanışması' adı altında Kolej kavşağında buluşan kadınlardan oluşan kalabalık, Ziya Gökalp Caddesi'ndeki etkinlik alanına yürüyüşe geçti.

Kadınların yürüyüşünü, kadın polisler engelledi

Ankara'da bir araya gelen kadınların Kızılay'a yapmak isterikleri yürüyüşü kadın çevik kuvvet polisleri engelledi. DİSK öncülüğünde Dünya Kadınlar Günü etkinliği için 'Kadın Dayanışması' adı altında Kolej kavşağında buluşan kadınlardan oluşan kalabalık, Ziya Gökalp Caddesi'ndeki etkinlik alanına yürüyüşe geçti.

Kadınlar, düdükler çalıp, sloganlar eşliğinde ellerinde 'Emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz için yürüyoruz', 'Kıyamet koptu kopacak kadınlar zincirleri kırdı kıracak', 'Yasta değil isyandayız' yazılı dövizler taşıdı. Yürüyüş esnasında trafik ışıklarında dilencilik yapan çocuklar da kadınların etkinliğini ilgi ile izledi. Bu esnada genç bir kız yol üzerine sprey boya ile 'Eşitiz biz varız' diye yazdı.

"SİZLERE MÜDAHALE ETMEK İSTEMİYORUZ" ANONSU

Ziya Gökalp Caddesi'ne gelen kalabalık arasındaki bir grup kendileri için gösterilen alan dışına çıkarak, koşarak Kızılay Meydanı'na geçmek istedi. Ancak bu esnada çevrede güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekibinin içindeki kadın polisler, ellerindeki kalkanlarla yol üzerinde, diğer kadınları durdurmak için önlem aldı.

Kadın polislerin barikatını aşamayan kadınlar, burada 'Kadınlara değil katillere' diye bağırıp, durumu düdük çalarak protesto etti. Etkinlik için müsaade edilen alan dışına çıkılmaması ikazı yapılan polis anonsunda, "Sizlere müdahale etmek istemiyoruz" uyarısında bulunuldu. Bir süre bekleyen kadınlar, daha sonra geri dönerek etkinliklerini kendileri için gösterilen alanda kutladı. Halaylar çeken kadınlar, hep birlikte eğlendi.

SAMSUN

Samsun'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında bir araya gelen kadınlar oluşturdukları yürüyüş korteji ile kadınlara yapılan şiddeti protesto etti. Ddüdük çalarak şiddete dikkat çekti. Ellerinde taşıdıkları kadına yönelik şiddeti protesto eden dövizlerle 19 Mayıs Bulvarı ve Çiftlik Caddesi'nde slogan ve düdük çalarak yürüyen kadınlar, attıkları sloganlar ve taşıdıkları dövizlerle kadına yönelik şiddete dikkat çekti. "Şiddete Tacize Son", "Kadınlar savaş istemiyor", "Devlet sus suçlusun kadınlar konuşsun" şeklinde dövizler taşıyan kadınlar güzergah boyunca düdük çalarak dikkat çekti. Kadınların taşıdığı dövizlerde ise Mersin Tarsus'ta öldürülen Özgecan'ın da fotoğrafları taşındı. ANTALYA  Antalya'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında binlerce kadınla oluşturulan koroda yemek kaşıklarıyla ritim tutularak kadına yönelik şiddete dikkat çekilmeye çalışıldı. Kadınlar Günü Antalya'da binlerce kadın tarafından oluşturulan koroyla kutlandı. Muratpaşa Belediyesi ile Çeşnibahar Kadınlar Topluluğu kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine tepki göstermek amacıyla ilginç bir çalışma yaptı. Aylar öncesinden 5 bin kadınla çalışmalarına başlayan topluluk Kadınlar Günü'nde çalışmalarını tamamladı. Normalde 5 bin kişi tarafından yapılması planlanan korodaki sayı yoğun katılım nedeniyle 20 bine çıktı. Muratpaşa Kent Meydanı'nda toplanan kadınlar ellerinde yemek kaşıklarıyla şiddete tepki amaçlı kaşık çalıp, şarkı söyledi. Antalyalı kadınlara İzmir Karşıyaka Belediyesi'nden de destek geldi. Karşıkaya'da havanın yağmur olmasına rağmen bir araya gelen 8 bin kadın, Antalyalı kadınlara destek vererek hep birlikte şarkı söyledi. 

KARŞIYAKA Karşıyaka Belediyesi, kadına uygulanan şiddete 'dur' demek için 8 bin kadına türkü söyletti. Antalya'nın Muratpaşa Belediyesi de 5 bin kadından oluşan kaşık korosu ile bu coşkuya ortak oldu. Kadının sesini Türkiye'ye duyuran iki ilçe, canlı bağlantı ile eş zamanlı olarak ritim tuttu, türkü söyledi.

<< Önceki Haber Kadınların yürüyüşünü, kadın polisler engelledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER