Kafamda Bir Tuhaflık Londra'da 1 numara

Kafamda Bir Tuhaflık Londra'da 1 numara

İngiliz gazetesi Evening Standard'ın haberine göre Orhan Pamuk'un Kafamda Bir Tuhaflık romanı Londra'da çok satanlar sıralamasında 1 numaraya geldi. Sıralama; Blackwells, Daunt Books, Foyles, Heywoods Hill, Waterstones gibi büyük kitapçıların verilerine dayanıyor.

Haberde fiction (kurgu) ve non-fiction (kurgu dışı) dallarından beşer kitaba yer veriliyor. Kafamda Bir Tuhaflık'ın kurgu dalında ilk sırada olduğuna işaret ediliyor. Yapı Kredi yayınları tarafından 2014 Aralık ayında Türkiye'de okura sunulan ve yazarına 2015'in roman dalında verilen Aydın Doğan Vakfı ve Erdal Öz Ödülleri'ni getiren kitap, daha sonra Ekin Oklap tarafından İngilizce'ye çevrildi. 2015 Eylül ayından bu yana İngiltere'de satılmaya başlanan, ABD'de de 20 Ekim'de satışa sunulacak olan Kafamda Bir Tuhaflık 38 dile çevrildi. Pamuk, ABD'de kitabının yayımlanmasıyla birlikte 6 şehirlik bir tanıtım turuna da çıkacak.

Evening Standard'ın kurgu/roman sıralamasında Pamuk dışında Sebastian Faulks, Margaret Atwood, Robert Harris, Jonathan Franzen ve Patrick deWitt gibi tanınmış yazarlar bulunuyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Kafamda Bir Tuhaflık Londra'da 1 numara Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER