Kalın yeni 'Kabine' hakkında konuştu: Mehmet Şimşek bakan olacak mı?

Seçimlerin ardından Kabine'de yer alacak isimler merak edilirken, Cumhurbaşkanlığı Sarayı Sözcüsü İbrahim Kalın konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

SHABER3.COM

Seçimlerin tamamlanmasının ardından yeni Kabine en çok merak edilen konular arasına girdi. Yeni bakanlarla ilgili kulislerde iddialar dolaşırken Saray Sözcüsü İbrahim Kalın'dan yeni kabine hakkında açıklamalar geldi. 

Kalın, Kabine ne zaman açıklanacak sorusuna da yanıt verdi. YSK’nin henüz kesin sonuç açıklamadığına dikkat çeken Kalın, “Bildiğiniz gibi YSK iki tane kesin sonuç açıklaması yapacak. Birisi milletvekili seçimleriyle ilgili diğeri de Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili. Ben YSK'nın milletvekilliği seçimlerini kesin sonuçlarını ne zaman açıklayacağını bilmiyorum. Onların tasarrufunda olan bir konu ama önümüzdeki 1-2 gün içinde açıklayacağını biz bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Kalın konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Aynı şekilde Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kesin sonuçlarını da bu hafta içerisinde açıklaması bekleniyor. Bu olduktan sonra milletvekilleri yemin sürecini başlatıyorlar bildiğiniz gibi. Aynı şey Cumhurbaşkanımız için de geçerli. Dolayısıyla bu hafta ne gün açıklanır bilmiyorum. Çarşamba mı olur perşembe mi olur cuma mı olur... Ona bağlı olarak da biz ondan sonraki takvimi devam ettireceğiz.

“BÜYÜK BİR KATILIMLA GÖREVE BAŞLAMA TÖRENİ YAPILACAK”
Tabi Cumhurbaşkanımız Meclis'te yemin ettikten sonra muhtemelen aynı gün akşamında bir göreve başlama töreni olacak daha önce 2018'de yaptığımız gibi. Uluslararası misafirler, liderler davet edilecek. Vatandaşlarımız davet edilecek. Cumhur İttifakı'nın paydaşları orada olacak. Yine büyük bir katılımla göreve başlama töreni olacak.

Bütün bunlardan sonra da tabii bir Kabine'nin açıklanması var. Tabii onun da kesin gün ve saat olarak takvimi belli değil. Bütün bu süreçler tamamlandıktan sonra bu böyle ilerliyor. 

MEHMET ŞİMŞEK İDDİALARINA YANIT VERDİ
Seçim propagandaları döneminde, eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de Erdoğan'ın ekonomi kadrosunda yer alacağı iddiaları gündeme geliyordu.

Erdoğan Şimşek'e birkaç kez bakanlık teklifi götürmüş ancak, olumlu yanıt alamamıştı. Kalın, Şimşek'le ilgili de konuştu.

Kalın konuya ilişkin, "İsim kompozisyonu her şekilde olabilir. Yeni millette karşılığı olan, Türkiye Yüzyılı'na yakışır genç dinamik bir Kabine kuracağını Cumhurbaşkanımız söylemişti. Şimşek bu sürece makamdan ayrı her zaman destek vereceğini söyledi. Önümüzdeki günlerde daha da şekillenir. Kabine de olur olmaz ama Mehmet Bey bizim ekonomi politikalarımıza katkı vermeye devam edecek" ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Kalın yeni 'Kabine' hakkında konuştu: Mehmet Şimşek... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER