Kalkınma ajansından Selimiye'nin çevre düzenlemesine destek


Trakya Kalkınma Ajansı, Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj projesine 90 bin TL'lik katkı yapacak.

Ajansın 2015 yılı doğrudan faaliyet desteği programına başvuran Edirne Belediyesi'nin Selimiye çevresi ile ilgili projesi destek almaya hak kazandı.

Projenin sözleşmesi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile ajans yetkilileri arasında imzalandı. İmza törenin ardından bir açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 120 bin TL bütçesi olan projenin 90 bin TL'sinin Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacağını söyledi.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Selimiye Camii'ni yeni bir görünüme kavuşturmak istediklerini belirten Gürkan, camii çevresini dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçiler yenilenmiş yüzüyle sunmak istediklerini kaydetti.

Bu proje sonucunda Selimiye Camii çevresindeki yaya alanları ve tarih mekanlarla ilişki kurulacağına değinen Başkan Gürkan, "Söz konusu alanı taşıt trafiği baskısından kurtararak, alana gelen ziyaretçilerin ulaşımı düzenlenecek. Ziyaretçilere ve halka daha iyi hizmet verecek olan park yeri ve otopark için çözüm üretilecek, uygulama alanında yer alan yeşil alan ve kullanıma açık olan bölgelerde peyzaj uygulaması yapılarak bu alanlar değerlendirilecektir." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kalkınma ajansından Selimiye'nin çevre düzenlemesine destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER