Kamalak'tan Ahmet Hakan'ın Erbakan sorusuna çarpıcı yorum

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 'Safmışız' diyen AKP'li bazı siyasetçiler için "Bunlara kalsa 32 yıl Erbakan, 12 yıl cemaat kandırmış. 44 yıl kandırılanların, yarın da çıkıp "Safmışız" demeyeceklerinin garantisi olmaz." dedi.

Kamalak'tan Ahmet Hakan'ın Erbakan sorusuna çarpıcı yorum

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a konuşan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, AKP'lilerin 'safmışız' şeklindeki beyanlarına tepki gösterdi. 

Kamalak, "Erbakan Hoca bunları 32 yıl kandırmış. Safmışlar. Cemaat bunları 12 yıl uyutmuş... Safmışlar. Yani bunlar 44 yıl boyunca kandırılmışlar. 44 yıl kandırılanların, yarın da çıkıp "Safmışız" demeyeceklerinin garantisi olmaz." ifadelerini kullandı. "Biz Erbakan Hoca'nın kıymetini bilememişiz." sözünü herkes gibi kendisinin de sık sık duyduğunu söyleyen Kamalak, vicdan sahibi herkesin, Necmettin Erbakan Hoca'nın hakkını teslim ettiğini belirtti, ama geç kaldıklarını anlattı.

"SAMANYOLU'NA ÇIKIYORUZ, 'PARALELCİ' DİYORLAR"

Hizmet Hareketi'yle ilgili görüşlerini de söyleyen Mustafa Kamalak, "Katillerin bile kendini savunma hakkı var. Sen 30 bin insanı katletti diye suçladığın Apo'yla diyalog kuruyorsun ama düne kadar iktidarını paylaştığın bir yapıyı bugün "düşman" kategorisine sokuyorsun." ifadelerini kullandı. 

Bunun kabul edilemez olduğunu belirtti, suçlu varsa devlet bunların yakalanıp sorguya çekmesi gerektiğin vurgulayarak "Bir camiayı, bir kitleyi toptan suçlayamazsın." dedi.

 'Devlet içinde yapılanma' iddiasıyla ilgili soruya ise, " Benim elimde belgeler yok. Böyle bir durum varsa... Elbette bu suç oluşturur. Ama böyle bir yapıyla 12 yıl iktidarda kalan kimselerin de iktidar etme hakkı olamaz."  şeklinde cevap verdi. '17-25 Aralık büyük yolsuzluk operasyonları olmasaydı 'Paralel'den söz edecekler miydi?' sorusunu soran Kamalak, böyle söylediği için "Paralelci" ilan edileceğini savundu, "Hayır, biz haktan, hukuktan, adaletten yanayız. Samanyolu'na çıkıyoruz, 'Paralelci' diyorlar. Halk TV'ye çıkıyoruz 'Komünist' diyorlar." dedi. 

Saadet Partisi Lideri, Ahmet Hakan'ın " Cemaat'in kendine göre bir tabanı var. Saadet Partisi olarak Cemaat konusundaki tutumunuz, o tabandan oy almak hesabına mı dayanıyor?" sorusuna " Hesabi olan hasbi olamaz" diye cevap verdi, teşkilat olarak 'hesabi' değil, 'hasbi' olduklarını anlattı.

<< Önceki Haber Kamalak'tan Ahmet Hakan'ın Erbakan sorusuna çarpıcı yorum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER