Kamu Sen: Şehrin göbeğinde canlı bomba, istihbarat zafiyeti budur


Kamu Sen Afyonkarahisar İl Temsilciliği, düzenlediği bir toplantıyla terörü protesto etti. PTT önünde bir araya gelen üyeler adına açıklamada bulunan Başkan Nizamettin Şenol, "Genelkurmay Başkanlığı, MİT, Cumhurbaşkanlığı gibi devletimizin kalbinin attığı bir bölgede, nasıl olup da teröristler ellerini kollarını sallayarak tarihin en ağır saldırısını gerçekleştirebiliyor?" diye sordu

Ankara Türkiye'nin hızla bir toplu ölümler ülkesine dönüştüğü gerçeği gözardı edilmemesi gerektiğini belirten Şenol, ülkenin tarihin en büyük terör saldırısıyla karşı kaşıya kaldığını ifade etti. Nizamettin Şenol, "İki ay gibi kısa bir zaman diliminde 157 askerimizi, polisimizi kara toprağa verdiğimiz şu dönemde ülkemizin bir Ortadoğu bataklığı haline getirilmek istendiği asla gözlerden kaçmamalı. Güneydoğu'da nasıl olup da tonlarca patlayıcının kimseden habersiz yollara döşendiği mutlaka sorgulanmalıdır." dedi.

"Eşlerinin, çocuklarının gözleri önünde, evinde uyurken katledilen askerimizin, polisimizin nasıl böyle korumasız bırakıldığı mutlaka sorgulanmalıdır" diyen Şenol, "Saldırıların toplu katliamlara dönüştüğünü, vatandaşlarımızda korku ve panik havasının hakim olduğunu, terör saldırılarının ve buna bağlı can kayıplarının sıradanlaştığını üzülerek görmekteyiz. Hal böyleyken, ülkemizi kan gölüne döndürme azminde olanların, büyük şehirlerimize kadar sızarak eylemler gerçekleştirebiliyor olması, bir istihbarat ve buna bağlı bir güvenlik zafiyeti yaşandığının en büyük ispatıdır." diye konuştu.

Nizamettin Şenol, açıklamasını şöyle tamamladı: "Ortadoğu'da bizden habersiz yaprak bile kımıldamaz açıklaması yapan Başbakan, bugün nasıl olup bir bomba ile 13 polisimizin, 16 askerimizin katledilebildiğini, devletimizin merkezinde bombaların patlatıldığını, yüzlerce vatandaşımızın canına kast edildiğini izah etmek, bu işin sorumlularından hesap sormak zorundadır."
CİHAN
<< Önceki Haber Kamu Sen: Şehrin göbeğinde canlı bomba, istihbarat zafiyeti... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER