Kanser teşhisinde kullanılan PET MR cihazı Türkiye'de


Florence Nightingale Hastanesi, kanser, alzheimer ile kalp rahatsızlıklarını daha çabuk tespit edebilecek olan PET MR cihazını Türkiye'ye getirdi. Erken tanı ve tedavi şansı sunan cihazın, düşük radyasyon oranı ile hastaya önemli imkanlar tanıdığı belirtildi.

Florence Nightingale Gayrettepe Hastanesi'nde hizmete alınan cihazla ilgili basın toplantısı yapıldı. Toplantıda cihazın önemi ve avantaj yarından bahsedildi. Açıklamaya göre, MR kanser hastalığının tespitinde etkili olurken, PET ise tanı koymada büyük kolaylık sağlıyor. Her iki görüntülemenin aynı anda kullanıldığı 'PET MR' ile kanser tanısında üstünlük sağlanıyor. PET MR cihazı ile tüm vücutta hassas tarama yapılarak, diğer yöntemlerle saptanması zor olan en küçük tümörler bile tespit edilebiliyor. İleri teknoloji ürünü olan PET MR cihazı ile 3 boyutlu değerlendirme yapılarak en hassas düzeyde bilgi almak mümkün.

Basın toplantısında cihaza ilişkin bilgi veren Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi Radyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Numan Cem Balcı, cihazla hastaların tüm vücut MR'ının çekildiğini ve hekimlere tek çekimde karar verme imkanı sağladığını ifade etti. Balcı " Hastanemizde kurulu PET MR cihazı 3 Tesla yüksek manyetik güce sahiptir. PET dedektörleri de HD yüksek çözünürlük özelliğindedir. MR cihazı içerisindeyken hastanın bir yandan Tüm Vücut MR'ı kısa zamanda çekilirken, diğer yandan da PET görüntülemesi yapılmaktadır." dedi.

Nükleer Tıp Bölüm Başkanı Dr. Bülent Ünalan ise, "PET MR cihazının özellikle beyin, böbrek ve mesane kanser tanılarında daha kesin sonuç vermektedir. Ayrıca düşük radyasyon etkisi nedeniyle alternatiften ziyade öncül bir görüntüleme olmaktadır. Böyle bir cihazla projede bulunmaktan onur duyuyorum. " diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Kanser teşhisinde kullanılan PET MR cihazı Türkiye'de Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER