Kapatılan Cami, Meclis gündemine taşındı

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ın camii kapattırdığına dair iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

Kapatılan Cami, Meclis gündemine taşındı

Tarım ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya'da Cuma namazı için gittiği Ulu Camii'nde namaz çıkışı gurbetçi vatandaş Mevlüt Dönmez'in "Sayın bakanım, Kütahya'da 36 yıllık camiyi neden kapattınız? Ben Kur'an okumayı orada öğrendim." sorusu ile karşılaşmış, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, soruya "Kapatılan camide İsrail uşaklığı öğretiliyor, ben kapattım. Ona söyleyin. Hainlerin tüm müesselerini kapatırım, kapatacağım" şeklinde ifade kullanmıştı.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ın camii kapattırdığına dair iddiaları TBMM gündemine taşıdı. Yarkadaş, cevaplaması istemiyle Başbakan Ahmet Davutoğlu’na konuyla ilgili çeşitli sorular yöneltti. Barış Yarkadaş, Vali Şerif Yılmaz'ın oğluyla ilgili çarpıcı iddiayı da gündeme taşıdı. Yarkadaş, Davutoğlu'na "Vali Şerif Yılmaz’ın oğlu Abdulkadir Yılmaz’ın Afyonkarahisar Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’ne atandığı ve 13 gün sonrada TRT Dış İlişkiler Dairesi’ne KPSS’siz atandığı doğru mudur?" sorusunu da yöneltti.

İşte Barış Yarkadaş'ın Davutoğlu'na yönelttiği sorular: 

1-    Vali Şerif Yılmaz’ın Camii kapattığı doğru mudur?

2-    Vali Şerif Yılmaz kapatılan camide “İsrail uşaklığı yapılıyordu” diyerek ne kastetmiştir?

3-    “Hainlerin tüm müesseslerini kapatırım” demekle kimleri işaret etmiştir? Bahsettiği hainler kimdir?

4-    Diyanete bağlı bir camiyi Vali nasıl kapatmıştır?

5-    Camide “İsrail uşaklığı öğretiliyor” diyen Vali Şerif Yılmaz’a,  Diyanet yada İl Müftülüğü cevap verecek midir?

6-    Vali Şerif Yılmaz’ın, Orman ve Su İşleri Bakanı’na sorulan bir soruya (kendisine sorulmadığı halde araya girip) cevap vermesinin sebebi nedir? Bu şekilde kışkırtıcı ve yaralayıcı cümleler kuran Şerif Yılmaz hakkında bir işlem yapılacak mıdır?

7-    Soru soran vatandaş namaz çıkışında güvenlik görevlilerince neden takibe alınmış ve kimlik kontrolü yapılmıştır?

8-    Vali Şerif Yılmaz’ın oğlu Abdulkadir Yılmaz’ın Afyonkarahisar Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’ne atandığı ve 13 gün sonrada TRT Dış İlişkiler Dairesi’ne KPSS’siz atandığı doğru mudur??
<< Önceki Haber Kapatılan Cami, Meclis gündemine taşındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER