Kaptan Kartal'dan ağır AKP eleştirisi

BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal yaşanan sürece dair AKP'ye yüklendi.

Kaptan Kartal'dan ağır AKP eleştirisi

BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal gündeme dair açıklamalarda bulundu. AKP'yi çok ağır bir şekilde eleştirirken vatandaşın olan biteni okuyamamasına da değindi. Kartal 'Gelinen noktada yeniden seçime gidilecek. Milletimiz, iktidarı ve muhalefeti ile bunca yaşanan beceriksizlikleri görmediyse zaten diyecek bir şey yok' diyerek sözlerini tamamladı.

İşte Kaptan Kartal'ın o açıklaması:

"Hiçbir devlet toprakları üzerinde bölücülük yapan bir terör örgütüne ve onun siyasi sözcülerine müsaade etmez. Dokunulmazlık ve maaş vermez, İslamcı liberal, Kürtçü liberal, sosyalist liberal, ülkücü liberal, sanatçı liberal diye adlandırıp oluşturduğunuz karma takımınız size 400'ü getiremedi.

Bahar gelecek dediğiniz dağlara şimdi şehitler düşüyor. Bırakın baharı dağlara kan geldi. Göz yaşı geldi, acı geldi. Analar ağlamayacak dediğiniz çözülme sürecinde; anaların gözüne uyku girmez oldu. PKK, Kürt Türk demeden öldürüyor; ne bahar geldi ne anaların ağlaması durdu. Nede 400 alabildiniz hatta tek başınıza iktidar bile olamadınız.

Bunca yaşananlara rağmen çöpe atmanız gereken çözülme sürecini şartlar olgunlaştığında çıkarmayı düşünerek buzdolabına koyduğunuzu söylüyorsunuz; bunca yaşananlardan bile hala ders almıyorsunuz.

İki ay önce yapılan seçimleri yani milli iradeyi çöpe atıp seçim yapmayı planlıyorsunuz ama çözülme sürecini çöpe atamayı göze alamıyorsunuz.

Şimdi utanmadan, çözülme sürecinde PKK büyüdü şehirlere yerleşti, silahlandı diyorlar. Bu kadar basit mi? Peki bunun hesabını kim verecek? Şehitlerin, ağlayan anaların, şehitlerin eşlerinin, çocuklarının göz yaşlarının hesabını kim verecek? İktidar mı? İktidara bu aklı veren mi? Karma takımınız mı?

Şimdi şikayet ettiğiniz HDP'yi siz muhatap aldınız köşklerde, saraylarda siz ağırladığınız. Dolmabahçe'de bildiriyi siz okuttunuz. Diyarbakır'da, Öcalan'ın mesajının okunmasına siz müsaade ettiniz.

Bir yanınıza Barzani'yi diğer yanınıza Şivan Perver gibi Türkiye Düşmanlarını alıp objektiflere siz poz verdiniz. Başkanlık olabilir deyince Öcalan'a methiyeleri siz dizdiniz. 

Diyarbakır meydanında gururla söylediğiniz barış türkü ve şarkılar şimdi Güneydoğu'dan yükselen ağıtlara feryatlara ve ahlara döndü. HDP ve PKK'yı Kürt vatandaşların temsilcisi konumuna siz getirdiniz. Muhalefete Sivas'ı geçemiyorlar diyordunuz; buyurun siz gidin bakalım gidebilecek misiniz? Politikalarınız yüzünden bölgede % 50-60'tan % 10-15'e düştünüz. Şimdi kimi kime şikayet ediyorsunuz?

Yazık ettiniz ülkeye çok yazık. Bunca yaşananlardan sonra Meclis muhalefeti ise uyumaktan başka hiç bir şey yapmadı. Gelinen noktada yeniden seçime gidilecek. Milletimiz, iktidarı ve muhalefeti ile bunca yaşanan beceriksizlikleri görmediyse zaten diyecek bir şey yok."
<< Önceki Haber Kaptan Kartal'dan ağır AKP eleştirisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER