Kara kış bastırmadan baca temizliğini yaptırın


Doğu'da soğuk ve kar yağışının etkili olmaya başlamasıyla birlikte güvenli, sağlıklı ve verimli ısınmak için baca temizliği yapılması istendi. Gaz zehirlenmesi ve yangınlara karşı baca temizliği yaptırmayanların acele etmesi istendi.

Kars Belediyesi'ne bağlı itfaiye müdürlüğünde 27 yıldır çalışan ekipler amiri İmran Yıldız, baca temizliğe karşı uyarıda bulundu. Genel itibarıyla plastik maddelerin ve isli kömürlerin kullanılmasından kaynaklı kurum bağlayan bacaların temizlenmemesinin yangın ve zehirlenmelere davetiye çıkardığını belirten Yıldız, itfaiye olarak her türlü yardıma hazır olduklarını söyledi.

Belediyelerin encümen kararı ile baca temizliği için cüzi bir para aldığını hatırlatan Yıldız, "Kat olarak Kars Belediyemizin 30 Lira encümen kararı var. Durumu iyi olamayan vatandaşlarımıza da yardımcı oluyoruz." dedi.

Doğalgaz kullananlar için de baca temizliğinin şart olduğunu kaydeden Yıldız şöyle konuştu: "Bu konuda vatandaşlarımızın biz değil, teknik servislere müracaat etmesi gerekir. Yıllar geçtikçe kirlenen ve zamanla arızalanan doğalgaz bacaları sızıntılara neden olup gaz zehirlenmeleri yaşanabilir." CİHAN
<< Önceki Haber Kara kış bastırmadan baca temizliğini yaptırın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER