Karaman'ın ilk lisanslı deposu faaliyete geçti

Karaman'ın ilk lisanslı deposu faaliyete geçti

Karaman'ın ilk lisanslı deposu Toprak Tarım Lisanslı Depoculuk AŞ faaliyete geçti.

Depo sahibi Mustafa Uysal ve Ticaret İl Müdürü Yusuf Arı, Karaman Valisi Murat Koca'ya makamında nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen denetimler sonunda Karaman'ın ilk lisanslı deposu olduklarını ifade eden Mustafa Uysal, artık çiftçinin parasının kötü niyetli kişiler tarafından dolandırılamayacağını, devlet tarafından kurulan bu sistem ile ürünün güvende olduğunu ve hak ettiği değeri alacağını söyledi.

Uysal, 8 milyon TL tutarında yatırım yaptıklarını, yeni aldıkları arsa ile Karaman OSB'de 10 milyon TL tutarında ikinci bir yatırıma da başladıklarını açıkladı. Uysal, Kazım Karabekir'de bulunan depolarının 35 bin ton, yeni yatırımlarının ise 45 bin ton kapasitede olacağını ifade etti.

Lisanslı Depoculuk kapsamında işlem gören tarımsal ürünlerin müstahsil açısından stopaj ve sosyal güvenlik (Bağ-Kur) kesintilerinden muaf olduğunu, tüccar ve sanayici için ise kurumlar vergisi, gelir vergisi ve KDV'den muafiyetleri bulunduğunu belirtti. Şu an tesislerinde alım işlemi yapıldığını ve Karaman'ın ilk elektronik ürün senetlerinin oluşturulduğunu kaydetti.

Vali Murat Koca ise konu hakkında detaylı bilgi aldıktan sonra yapılan bu yatırımın Karaman için önemine vurgu yaptı ve çalışmaların devamı için Mustafa Uysal'a başarılar diledi.

İl Müdürü Yusuf Arı da Karaman için önemi bulunan elmanın lisanslı depoculuk kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceği konusunda çalışmaların başladığını söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Karaman'ın ilk lisanslı deposu faaliyete geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER