Karavan cephaneliğiyle ilişkili Türkiye'de de 1 kişi yakalandı


Yunanistan'ın Meriç (Evros) bölgesi Dedeğaç ilinde çok sayıda silah ve mermi ile yakalanan 3 Kürt kökenli İngiliz vatandaşıyla bağlantılı 1 kişinin de Türkiye'de yakalandığı iddia edildi. Dedeğaç'ta yakalanan Iraklı 3 Kürt şüphelinin karavanları Almanya, silahları ise İngiltere'den yükledikleri tespit edildi. Şüpheliler Dedeağaç savcılığına ifade verdi.

Meriç (Evros) bölgesinde iki farklı operasyonla önceki gün ele geçirilen söz konusu şahısların iki ayrı otomobil tarafından çekilen karavanları Almanya ve Avustralya'dan temin ettikleri silahları ise İngiltere'den yükledikleri belirlendi. Dedeağaç Savcılığı'na dün ifade veren şüphelilerin, Almanya'dan sonra İtalya güzergahını izledikleri tespit edildi. Oradan Yunanistan'ın İgumeniça limanına feribotla geçen şahıslar, ardından Dedeağaç iline ulaştı. İzledikleri güzergaha ilişkin bilgiler, otoban gişeleri, feribot ve kaldıkları otellerden aldıkları faturalarca da doğrulandı.

SAKIZ'DAN TÜRKİYE'YE

Dedeğaç limanında yakalanan 2 şüphelinin üzerinde Kavala'dan Sakız Adası'na hareket edecek feribot bileti de çıktı. Sakız Adası'ndan Türkiye'ye giriş yapmayı planladıkları tespit edildi.

Şüpheliler silahları taşıma karşılığında 3 bin Euro para alacaklarını ve kullandıkları otomobil ile karavanların da kendilerine hediye olarak verileceğinin söylendiğini iddia etti. Silahların ise IŞİD ile savaşan Kürt gruplar tarafından kullanılmak üzere Türkiye ile Kuzey Irak sınırına ulaştıklarında tanımadıkları kişiler tarafından tteslim alınacağını belirttiler.

Yaşları 35, 36 ve 40 olan 3 şüphelide ele geçirilen 10 cep telefonundan silahları satın alma işini ve taşınmasını organize edenlere dair bilgilere ulaşıldığını belirtiliyor.

TÜRKİYE'DE DE 1 KİŞİ YAKALANDI

Bu arada Yunanistan İstihbarat Teşkilatı'nın (EYP) Türk yetkililer ile iletişime geçmesinin ardından Türkiye'de bir kişinin aynı olayla bağlantısı bulunduğu gerekçesiyle yakalandığı belirtiliyor.

ALMANYA'DAN TÜRKİYE SINIRINA GELMİŞLER

Otomobil ve karavanları silah taşımacılığında kullanmak amacıyla yaklaşık bir buçuk ay önce Almanya'dan satın alındıkları tespit edilen şüphelilerin İngiltere'de silahları yükledikleri ve İtalya'dan sonra Yunanistan'ın İgumeniça limanına feribotla geçtikleri anlaşıldı. Oradan da Meriç (Evros) bölgesi Dedeağaç iline geldikleri belirlendi.

İki karavanda ele geçirilen toplam 22 uzun namlulu silah, 240 bin mermi ve 8 adet de gece dürbününün Kuzey Irak'ta IŞİD ile savaşan Kürt gruplara gittiği tahmin ediliyor.

Dedeğaç Savcılığına çıkarılan 3 şüpheli hakkında suç örgütü kurmak, terör eylemlerine katılmak, ruhsatsız silah bulundurmak ve silah kaçakçılığı suçlamalarıyla hafta içi mahkemeye çıkarılmaları bekleniyor. CİHAN
<< Önceki Haber Karavan cephaneliğiyle ilişkili Türkiye'de de 1 kişi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER