Karne notu herşey değil


Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Sen) Erzurum Şube Başkanı Kenan İrdemez, 22 Ocak Cuma günü sömestre tatilinin başlayacağını belirterek, ebeveynlere karne notu üzerinden çocuklarına olumsuz davranışta bulunmamaları çağrısında bulundu.

2015-2016 eğitim öğretim öğretim döneminin birinci dönemi Cuma günü sonra erecek. Milyonlarca öğrenci ve yüzbinlerce öğretmen ile eğitim camiası yarıyıl tatili yapacak. Tatil öncesinde ebevyenlere kırık karne notu üzerinden çocuklarına olumsuz davranış sergilememelerini istendi. Aktif Sen Şube Başkanı İrdemiz, eğitimin sevgi, saygı işi olduğunu belirtti. Ebeyvenlerin çocuklarını karne notu üzerinden değerlendirmemeleri çağrısında bulunan İrdemiz, şöyle konuştu: "Çocuklarımız cuma günü sömestre tatiline girecek ve karne alacak. Velilerimizin okuldaki karne törenlerinden sonra dikkat etmeleri gereken bazı hususlar var. Eğer bunlara dikkat edilmezse çocuklarımız üzerinde olumsuz hasarlara yol açabilir. Bu husulardan birincisi karne notlarının çocuklarımızın birinci dönem müfredat performansını değerlendirdiği gerçeğidir. Yani çocuğumuz bir dönem boyunca kendisine verilen bilgilerin ne kadarını alma başarısı göstermiştir. Bu ise çocuk ile ilgili olmayıp okul, öğretmen, veli ve ev ortamı ile direk ilgilidir. Dolayısı ile karne notunda bu unsurların öncelikli payı vardır. Öğrencinin karnesindeki başarı düzeyi aslında bizlerin başarı düzeyini de yansıtmaktadır. İkincisi öğrenci istek ve kabiliyetlerinin göz ardı edilmemesidir.

Zira her çocuğumuzun istidat ve kabiliyetleri farklı olabilir. Bizler bunları maalesef eğitim sistemimizde olması gerektiği gibi yönlendirememekteyiz. Bir çok çocuğumuzu sırf bu nedenle kayıp etmekteyiz. Üçüncüsü ise özellikle ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerimizin eğitim ve öğretim düzeyindeki ergenlik döneminde yaşamalarıdır ki bu iki sürecin birlikte götürülmesi teknik ve hassas bir konudur. Bu sürecin sağlıklı birlikteliği için okul ve aileye büyük görevler düşmektedir. Dördüncü ve en önemli mevzu ise çocuklarımızın amasız, fakatsız, koşulsuz sevmemiz ve bunu onlara böyle hissettirmemizdir. Dolayısıyla karne velilerimizin eline geçtiğinde bütün bu etkenleri düşünmeli ve ona göre bir davranış geliştirmeli ve çocuklarımız üzmeden, kırmadan, eksiklerini ve eksiklerimizi giderme yoluna gitmeliyiz."
CİHAN
<< Önceki Haber Karne notu herşey değil Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER