Kars'ta kandilde soğuk havaya rağmen camiler doldu taştı


Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) doğum günü olan Mevlid Kandili, tüm yurtta çeşitli mekanlarda kutlandı. Kars'ta da kandili kutlamak için soğuk havaya aldırmayan yaşlısı genci binlerce vatandaş, Evliya Camii'ne akın etti.

Kars Merkez Evliya Camii Külliyesi içinde türbesi bulunan Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri'nin kabri her kandil olduğu gibi bu kandilde ziyaretçi akınına uğradı. Türbe ziyaretinin ardından vatandaşlar, camide namaz kıldı, kandil vesilesiyle okunan Kur'an-ı Kerim ve ilahileri dinledi, ellerini semaya açıp dualar etti.

Kars İl Müftüsü Mehmet Genç'in, "Allah'tan bu gece niyaz edelim; Yarabbi, bu geceyi bize zulmün, cehaletin, haksızlıkların, terörün, eşkiyalıkların ve insanlık dışı bütün davranışların son bulduğu bir gece olsun. Miladımız bundan sonra hayrın, hidayetin, ilmin, faziletin, rahmetin bereketin ve Allah'u Teala'nın sevgili kullarının yetişeceği bir başlangıç olsun" şeklinde yaptığı duaya camideki cemaat hep bir ağızdan 'amin' dedi.

İl Müftüsü Genç'in Mevlid Kandili'nin önemine vurgu yaptığı konuşmasının ardından cami çıkışında vatandaşlara süt, gül ve lokum ikramı yapıldı.

İl Tarım Müdürü Hüseyin Düzgün, 81 ilin büyük camilerinde bakanlıklarınca süt dağıtıldığını belirterek, "Bu mutlu günde bizler Hz. Muhammed'i (sav) anarken, hatırlarken, sütü üreten insanlara süt ikram ederek de onları hatırlamak istedik. Aynı zamanda Allah Resulü'nün kokusunu temsilen bir de gül dağıttık." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Kars'ta kandilde soğuk havaya rağmen camiler doldu taştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER