Kars'ta sinelerde, Hz Hüseyin'e mersiyeler, Yezid'e ise lanetler okundu


Hazreti Muhammed'in (SAV) torunu Hz. Hüseyin ile 71 arkadaşının Kerbela'da 1376 yıl önce şehit edilişinin yıl dönümde bir araya gelen KarsCaferiler, sinelerinden Hz. Hüseyin'e mersiyeler, Yezid'e ise lanetler okudu.

Kars'ta sabah namazı sonrası, Merkez Hz. Ali ve Işıklı camilerinde, genciyle yaşlısıyla binlerce Caferi bir araya geldi. Bu yıl ülke genelinde yaşanan terör olayları matemlere de etki etti. Deste güzergahlarının değiştiği 10 Muharrem'de Karslılar birlik ve kardeşlik mesajı verdi.

İlk matem noktalarından biri şehir merkezinde yer alan Hz. Ali Camii'nde, mersiyeler eşliğinde yola çıkan kortej Yeni Mahalle mezarlığında diğer cami gruplarıyla bir araya geldi. Yürüyüş sırasında kadın, erkek, çocuk, yaşlı her yaştan Caferi sırtlarına zincirle, göğüslerine elleriyle vurarak matem tuttu. Ayrıca Kars Şehitliği'nde ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından dualar okundu.

Bu yıl ülke genelinde yaşanan terör olaylarının 10 Muharrem Matemini etkilediğini ifade eden Settar Kaya, "Terör olayları ülkemizde çok büyük bir sıkıntı yaratmıştır. Bu olayların matem gününü etkilemesi üzücüdür. Ama buna rağmen 1400 yıldır devam eden bu matem olayı bugünde aynı şekilde olmasada devam etmektedir. Ben ülkemizin huzur bulmasını istiyorum." dedi.

Matem töreni Yeni Mezarlık önünde düzenlenen etkinliklerle devam etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Kars'ta sinelerde, Hz Hüseyin'e mersiyeler, Yezid'e ise... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER