Karşılıklı şok yaşamışlar

AKP ile CHP heyetleri arasındaki görüşmelerin olumsuz sonuçlanmasının ardından, kulisler durulmuyor.

Karşılıklı şok yaşamışlar

Alınan bilgiye göre, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve görüşmeyi yürüten parti heyeti, Ankara Palas’taki zirvede Başbakan Davutoğlu’nun koalisyon hükümetinin süresi ve modeline ilişkin somut öneri getireceğini bekliyordu.

Görüşmede Kılıçdaroğlu, 4 yıllık yüksek profilli, geniş katılımlı ve çözüm odaklı hükümet önerisini iletti. Ancak AKP tarafından gelen öneri şaşırttı.

CHP HEYETİ ŞAŞKINLIK YAŞADI

Davutoğlu, bir süre sessiz kaldı. Ardından “Sizin 3 aylık bir reform hükümetinde yer almayışınızı anlayışla karşılıyoruz” yanıtı verdi. Davutoğlu’nun koalisyon önerisi getirmeden seçim hükümeti önerisinde bulunması karşısında Kılıçdaroğlu ve heyette şaşkınlık yaşandı. Görüşmede bu kez de Kılıçdaroğlu sessiz kaldı.Bu kez Davutoğlu ve AKP heyetinin, Kılıçdaroğlu’nun bu öneriyi beklememesine şaşırdığı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'nun önerisini "Seçim hükümeti değil koalisyon hükümeti kurulması gerektiği görüşündeyiz" diyerek reddetti. Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu, Genel Merkez’de kurmaylarını topladı. Seçim hükümeti teklifini beklemediğini burada da açık açık söyledi.

KOMİSYON KURULMAZSA YARGIYA GİDECEK

AKP ile CHP arasındaki görüşmelerin sona ermesi nedeniyle Meclis kararıyla seçim tartışması hız kazandı. CHP, Meclis kararıyla seçim kararının TBMM Anayasa Komisyonu’ndan geçmesi gerektiği görüşünü dile getirmiş aksi halde ‘eylemli iç tüzük ihlali’ nedeniyle yargıya başvuracaklarını açıklamıştı. AK Parti’de, Anayasa ve İçtüzük ihlali tartışmalarının yaşanmaması için Komisyon kurulmasından yana tavır geliştiği belirtildi.

Ezelhan ÜSTÜNKAYA- BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Karşılıklı şok yaşamışlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER