KATODER: Kars kültürel tehlike altında


Kars Oyunları Türküleri Ozanları Derneği (KATODER) Başkanı Salih Şahin, Kars'ın kültürel tehlike altında olduğunu söyledi.

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Prof. Dr. Hüsnü Kapu'nun basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda söz alan KATODER Başkanı ve Gazeteci Salih Şahin, tarihi eserlerin ve turizme yönelik değerlerin kaybolmakta olduğunu ifade etti. Şahin, "Birtakım olumsuzluklarla Kars'ın adını yükseltemeyiz. Ordulular Kars patenti ile bal satıyor. Araştırılsın, Kars'ta yılda kaç ton bal üretiliyor ve kaç ton bal satılıyor. Böyle mi Kars'ı kalkındıracağız. Basın olarak bizler de araştırmalıyız." dedi.

Ona aferin, buna aferin diyerek memleketin altının üstüne geldiğini savunan KATODER Başkanı Şahin, "45 yıldır gazetecilik yapıyorum Kars kaybediyor. Kars'ta kültür kalmadı, sanat kalmadı, ticareti bilen usta kalmadı. Ama biz çok mutluyuz da nereye gidiyoruz? Sivil toplum örgütleri harekete geçmeli, önümüzde bir tehlike var. Kültürümüz gidiyor." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber KATODER: Kars kültürel tehlike altında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER