Kaya: Sıfırlanan istihbarat sadece dershane ve sanayiciyle mi uğraşıyor?

Kaya: Sıfırlanan istihbarat sadece dershane ve sanayiciyle mi uğraşıyor?

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi İhsan Kaya, Ankara'da yaşanan bombalı terör saldırısıyla ilgili 'güvenlik zafiyeti olmadığı' açıklamasına tepki gösterdi. İstihbarat teşkilatının sıfırlandığını söyleyen Kaya, "Ne iş yaparsınız siz? Çocukların ranzalarını mı ararsınız? Öğretmenleri mi soruşturursunuz?" dedi.

Partisinin Gaziantep birinci sıra milletvekili adayı olan ve diğer adaylarla birlikte seçim çalışmalarını sürdüren Kaya, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ülkedeki kaosun ortada olduğunu dile getiren BBP MKYK Üyesi İhsan Kaya, Ankara'nın göbeğinde bile bombaların patladığını ifade etti. Devletin görevinin bunları önlemek olduğunu anımsatan Kaya, "Ankara başta olmak üzere patlayan bombalarla ilgili failler mutlaka devlet tarafından bulunmalı ve adalet huzuruna çıkarılıp ceza verilmeli. Ceza verilmediği sürece bu böyle gider." şeklinde konuştu.

İstihbarat teşkilatının sıfırlandığını vurgulayan Kaya, "Oradaki eğitimli insanların her birini sürmüşsün. İstihbarat diye bir şey kalmamış. Eğitimini almamış insanları istihbaratçı yapmışsın. 'Güvenlik zafiyeti yok' diyorsunuz. Bu olan ne o zaman? Ne iş yaparsınız siz? Çocukların ranzalarını mı ararsınız? Öğretmenleri mi soruşturursunuz? Çocukların bir okula gitmesini mi engellersiniz? Ne yaparsınız? İstihbarat ne yapar, MİT ne yapar? Görevini yapmaz da çocuklarla mı uğraşır? Dershanelerle, okullarla mı uğraşır? Bazı sanayicilerle mi uğraşır? Ötekileştirdikleri insanlarla mı uğraşır?" diye sordu.

"MİLLETE DE ARTIK GINA GELMİŞ DURUMDA"

BBP olarak hükümetten asli görevini yapmasını istediklerini aktaran Kaya, güvenlik sorununun çözülmesini istediklerini belirtti. Kaya, "İllerin, ilçelerin, vatandaşların güvenliğini sağlamalı. Vatandaşlarımız huzur içerisinde caddelerde gezmeli. İnsanlara korku verdiğin sürece nereye gidebilirsin? Ne yapabilirsin? 13 yıldan bu yana bu millet sizi iktidar etmiş. Tek başınıza hükümet etmiş, anayasayı değiştirecek gücü vermiş. Herşeyi vermiş. Siz ne yaparsınız acaba? Size destek olmadı diye insanları paralelleştirirsiniz. Ayakkabı kutularındaki paralar meydana çıktı diye görevini yapan insanları yok sayarsanız, bu millet de 1 Kasım'da sizi yok sayar. Yok da sayması lazım. Millet de artık bıkmış, usanmış, gına gelmiş durumda. Biz BBP olarak hiçbir kurumun karşısında falan değiliz. Biz doğruların, mazlumun yanındayız. Kime zulüm yapılmışsa onun yanındayız. Biz güçlüden yana değil, haktan yanayız. Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu bunu bize böyle öğretti. Biz de dava arkadaşları olarak bize emanet ettiği tertemiz partiye sahip çıkarak yolumuza devam ediyoruz." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Kaya: Sıfırlanan istihbarat sadece dershane ve sanayiciyle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER