KAYÇA-SEM, meslek öğrettiği kursiyerleri iş sahibi yapıyor


Kayseri Çalışanları Sürekli Meslek Edindirme Kurs Merkezi (KAYÇA-SEM), iş dünyasının ihtiyaç duyduğu alanlarda çalışanların eğitildiği kurslar açıyor. Merkez ön kayıtlara başladı.

KAYÇA-SEM, 2016 yılına yeni kurs planlarıyla girdi. Gençlerin büyük bölümünün maalesef ailesine bağımlı olarak yaşadığını belirten KAYÇA-SEM yöneticisi Enes Aydemir, yaptığı yazılı açıklamada, gençlere sürekli balık ikram edilmesinin aslında önce gençleri sonra da aileleri için önemli bir risk olduğunu söyledi. Kurum olarak iş dünyasının ihtiyaç duyduğu mesleklerde kurs açtıklarını ifade eden Aydemir, "Gençlerin aile bütçelerine katkı sağlamaları için Milli Eğitim ve Halk Eğitim onaylı kurslar düzenliyoruz. Bu kurslar başlıca, temel bilgisayar kullanımı, bilgisayarlı muhasebe, autocad, 10 parmak klavye kullanımı ve katı, sıvı ve gaz kalorifer ateşleme kursları. Temel İngilizce gibi gençleri meslek sahibi yapacak eğitim faaliyetlerine de hız verdik." dedi.

10 Ocak itibariyle kurslara ön kayıtların alınmaya başladığını belirten Aydemir, bu ay sonunda yeni sınıfların oluşturulmasıyla yeni kursların açılacağını kaydetti.
CİHAN
<< Önceki Haber KAYÇA-SEM, meslek öğrettiği kursiyerleri iş sahibi yapıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER