'Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın' eyleminin 354'üncüsü yapıldı


İnsan Hakları Derneği (İHD) 'Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın' sloganı ile her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 354'üncüsü gerçekleştirildi. Eylemde, 1994 yılında Şırnak'ın Cizre ilçesinde, kimliği belirsiz silahlı kişilerce kaçırıldıktan sonra bir daha haber alınmayan Abdullah Düşkün'ün faillerinin bulunup yargılanması talep edildi.

İHD ve Kayıp yakınların 'Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın' sloganı ile her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 354'üncüsü Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirildi. Hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının taşındığı eyleme İHD Diyarbakır Şubesi yönetici ve üyeleri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, kayıp yakınları ile insan hakları aktivistleri katıldı.

İHD Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, kayıpların akıbetinin ortaya çıkarılması için 354 haftadır sürdürdükleri eylemlere rağmen, yargının duruma kayıtsız kaldığını söyledi. Bilici, "354 haftadır kayıp yakınlarıyla, annelerle barışı savunan, özgürlüğü ve adaleti savunan bütün bileşenlerle burada bütün mücadele etmeye devam ediyoruz. Mücadelemiz onurlu bir barışın gerçek bir adaletin sağlanması içindir. Bizler defalarca burada çağrılarda bulunduk, hikayeler anlattık. Kayıplarımızın nasıl götürüldüğünü açıkladık. Ama maalesef bugüne kadar bir kaybımızı bulmuş, kaybımızın failini yargı önüne çıkarabilmiş değiller. Bize herhangi bir geri dönüş olmamıştır. Biz burada vicdanlara sesleniyoruz. Yargı mensuplarına sesleniyoruz. Adalete olan inancınız varsa bir anlık empati kurun. Biz failleri biliyoruz. Failleri devlettir. Devletin içerisine organize olmuş planlı çetelerin eliyle siyasal iktidarın emriyle gerçekleşmiş." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın' eyleminin 354'üncüsü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER