Kaynak Holding'den havuz medyasına yalanlama

Kaynak Holding, Sabah Gazetesinin 11.09.2015 tarihli haberinin tamamen iftira ve yalan olduğunu açıkladı.

Kaynak Holding'den havuz medyasına yalanlama

Havuz medyasının bir haberine daha yalanlama geldi. Kaynak Holding'ten yapılan açıklamada, havuz medyası tarafından "Kaynak Holding" ismi monte edilerek yeni bir algı operasyonunun yapıldığı belirtilerek, "Gazete haberleriyle şirketlere kumpas kuran bu şahıslar hakkında en kısa sürede gerekli suç duyurularında bulunacağız." denildi.
İşte o basın açıklaması...
11.09.2015 tarihli Sabah Gazetesinde, çok sayıda asılsız iddia bir araya getirilmek suretiyle, “Dolandır ‘Kaynak’ yap FETÖ’ye akıt“ başlıklı bir haber yayınlanmıştır. Bu haberin tamamen iftira ve yalan olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarız.

Sabah Gazetesinde habere konu edilen olayla ilgili duyumların daha önce tarafımıza gelmesi üzerine 30.04.2015 tarihinde, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığı ile 2015/14798 Muhabere no’lu dilekçe gönderilmiştir. Dilekçemizde bu sıradan dolandırıcılık vakasına müvekkil şirketin isminin karıştırılmasından rahatsız olduğumuzu ve olayın araştırılarak iftira atanların cezalandırılması kapsamında şüpheli hakkında gerekli kamu davasının açılması talep edilmiştir. O tarihten bugüne kadar savcılık tarafından bize ulaşan herhangi bir talep yada bilgilendirme olmamıştır. Bu da gösteriyor ki her türlü “ Zorlama Hikaye”ye rağmen soruşturmada adı geçen şüphelinin iddiaları savcılık tarafından da dikkate değer bulunmamıştır. Ankara Başsavcılığı’nın yürüttüğü işbu soruşturmayla anlaşıldığı kadarıyla bahse konu olan dolandırıcılık hikayesine belli bir aşamadan sonra “Kaynak Holding” ismi monte edilerek algı operasyonlarına bir yenisi eklenmek istenmektedir.

Artık çoğuna cevap vermeye bile tenezzül etmediğimiz yalanlarını, bol fotomontaj ve grafikle sayfalarına taşıyanlar bugüne kadar her tür iğrençliğe başvurdu. Bugün anlıyoruz ki bu haberler sadece itibarı hedef almıyor. İşini düzgün yapan, yasalara uyan, vergisini zamanında yatıran şirketler bu haberlerle polis baskınına uğruyor, haklarında olmadık soruşturmalar açılıyor. Gazete haberleriyle şirketlere kumpas kuran bu şahıslar hakkında en kısa sürede gerekli suç duyurularında bulunacağız.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur


Kaynak Holding Hukuk Koordinatörü
Av. Hürol  Karadaş

<< Önceki Haber Kaynak Holding'den havuz medyasına yalanlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER